7 desembre 2017 | <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Més de cent cinquanta activitats d'educació ambiental per al curs 2017-2018 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Més de cent cinquanta activitats d'educació ambiental per al curs 2017-2018

S’ofereixen activitats als espais naturals protegits, a l’Aula de la Mar i als centres educatius que ho sol·liciten
La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha preparat, un any més, una àmplia oferta d’activitats d’educació ambiental, de les quals podran gaudir tant els grups escolars com altres grups organitzats.
 
Enguany el nombre d’activitats ha augmentat de 138 a 154, amb l’objectiu d’abastar més temes i arribar a més gent. Entre aquestes activitats, hi ha les que s’ofereixen als espais naturals protegits de les Illes Balears, els tallers de l’Aula de la Mar i una variada oferta de xerrades, tallers i activitats que tenen lloc als mateixos centres educatius que ho sol·liciten.
 
La Guia d’Activitats d’Educació Ambiental recull les activitats educatives relacionades amb el medi ambient que ofereixen les institucions públiques de les Illes Balears. Aquesta Guia té l’objectiu de donar suport als centres educatius a l'hora de programar activitats ambientals, ja que facilita la recerca, i alhora amplia la difusió de les possibilitats que hi ha a les Illes Balears en l’àmbit de l’educació ambiental. A més de les activitats de la Conselleria de Medi Ambient i els organismes públics que hi estan adscrits (Ibanat, Cofib i Semilla), la Guia també inclou activitats d’altres conselleries —com les de la Conselleria d’Educació i Universitat als camps d’aprenentatge o les xerrades de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat— i dels quatre consells insulars i les visites a les instal·lacions de l’Institut Oceanogràfic i l’Agència Estatal de Meteorologia.
 
La Guia d’Activitats d’Educació Ambiental recull actualment 301 fitxes, una per a cada activitat, amb tota la informació necessària, totes gratuïtes, tot i que no inclouen el transport. En aquest sentit, les novetats d’enguany són que l’autocar per anar a l’Aula de la Mar serà gratuït per als centres de la part forana de Mallorca, gràcies al Conveni d’aquesta Conselleria amb Red Eléctrica de España, i que s’estan preparant nous itineraris dins l’entorn dels Amunts d’Eivissa.
 
Durant el curs 2016-2017 en les activitats del Servei d’Educació Ambiental participaren 14.194 persones, entre escolars i públic en general. En concret, 553 alumnes de centres educatius i 184 públic general als itineraris als Amunts d’Eivissa; 2.445 alumnes als tallers de l’Aula de la Mar de Palma; 9.347 alumnes en activitats i tallers a l’aula a les quatre illes i 1.665 alumnes a les visites guiades a es Canonge, a la Trapa i a les finques públiques.
 
La guia d’activitats d’educació ambiental es pot consultar a http://www.caib.es/sites/serveideducacioambiental/ca/oferta_dactivitats_deducacio_ambiental