LOGO CAIB
Contingut
28 febrer 2018| <9ªL> Conselleria de Salut

Més de 180 persones han participat avui en la Ruta Saludable amb motiu del Dia de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia

Més de 180 persones han participat avui en la Ruta Saludable amb motiu del Dia de les Illes Balears

L’objectiu de la ruta saludable és impulsar l’activitat física com a hàbit saludable
Avui matí han participat més de 180 persones amb edats compreses entre els 36 i els 82 anys en la Ruta Saludable organitzada per la Direcció General de Salut Pública, la gerència d’ Atenció Primària del Servei de Salut i l’Institut Municipal d’Esports, emmarcada en la commemoració del Dia de les Illes Balears.
Els participants han arribat al punt de trobada a Dalt Murada des de diferents centres de Salut de Mallorca: CS Santa Maria del Camí, CS Son Rutlan, CS Son Pisà, CS Santa Catalina, CS Valldargent, CS Campos, CS s’Excorsador, CS Escola Graduada, CS Son Cladera, CS Esporles i CS Rafal Nou.
Entre els assistents hi havia la consellera de Salut, Patrícia Gómez, la directora general de Salut Pública i Participació, María Ramos; el gerent d’Atenció Primària, Miquel Caldentey i el seu equip, a més de metgesses, infermeres i fisioterapeutes.
L’objectiu de la ruta saludable és impulsar l’activitat física com a hàbit saludable. En aquest sentit, la Conselleria de Salut té com una de les seves prioritats principals la promoció de la vida saludable: no fumar, menjar fruita i verdura cada dia, i practicar activitat física regular són els principals eixos per a una vida saludable.
Aquest matí, després de la caminada, els participants han pogut fer diversos exercicis guiats per una infermera i una fisioterapeuta. En acabar la sessió han caminat tots plegats fins a la caseta de la Conselleria de Salut instal·lada en el passeig de Sagrera, on se’ls han donat dues peces de fruita i informació per dur una vida saludable.
A Mallorca hi ha 43 rutes saludables: Escola Graduada, Son Rutlán, Son Gotleu, Valldargent, Son Serra–la Vileta, Santa Catalina, Esporles, Emili Darder, Pere Garau, Coll d’en Rebassa, Pollença, s’Excorxador, Can Pastilla, Arquitecte Bennàssar, Sant Agustí, Santa Maria del Camí, UB Son Sardina, CS Son Pisà, CS Camp Redó, CS es Rafal Nou, es Blanquer, Trencadors, Son Ferrer, El Terreno, Palmanova, Muro, sa Pobla, Cala d’Or, Felantix, Alcúdia, es Barcarès, Port d'Alcúdia, Casal del Mar, Son Servera, Porto Cristo, Lloseta, sa Indioteria, Son Cladera, Manacor, So na Monda, Inca, Campos, Algaida, Santa Ponça, Serra Nord i Sóller.
A Menorca n'hi ha dues en els centres de salut de Ciutadella i Maó. A Eivissa hi ha una ruta saludable en el Centre de Salut Vila.