LOGO CAIB
Contingut
5 octubre 2021Conselleria de Salut i Consum

Marius Pons Borràs, Lucía Costa Azqueta i Maria Rotger Julià, guanyadors del I Certamen Literari de Conte Infantil convocat pel Grup de Lluita contra l’Estigma de Salut Mental NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Marius Pons Borràs, Lucía Costa Azqueta i Maria Rotger Julià, guanyadors del I Certamen Literari de Conte Infantil convocat pel Grup de Lluita contra l’Estigma de Salut Mental

La Comissió de Lluita contra l’Estigma convocarà el primer semestre de l’any que ve la segona edició del Certamen Literari de Conte Infantil, emmarcat en el Dia Mundial de la Salut Mental

Els menorquins Marius Pons Borràs i Maria Rotger Julià han estat els autors guanyadors en la categoria infantil i d’adult del I Certamen Literari de Conte Infantil, convocat pel Grup de Lluita contra l’Estigma. Així mateix, l’eivissenca Lucía Costa Azqueta ha guanyat el premi juvenil del Certamen.

Amb motiu de la Setmana de la Salut Mental del 4 al 10 d’octubre, avui el Grup de Treball de Lluita contra l’Estigma ha lliurat els premis als guanyadors a Menorca i Evissa. El premi està patrocinat pel Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears i el Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de les Illes Balears, i consisteix en una tauleta tàctil, un diploma acreditatiu i l’edició del conte.

L’acte de lliurament ha tingut lloc a l’Hospital Mateu Orfila de Menorca i hi han assistit els premiats Marius Pons Borrás i Maria Rotger Julià, als quals han entregat el premi la coordinadora del Certamen de Conte Infantil, María Cristina Gómez Muñoz; la directora mèdica de l’Hospital Mateu Orfila, Tamara Contreras; la vocal del Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals, María Teresa Velasco Ramos, i la secretaria general del Col·legi Oficial de Metges de Menorca, Mª Ángeles González.

A Eivissa, a l’Hospital Can Misses, Lucía Costa Azqueta ha rebut el premi de mans de la responsable d’Atenció a l’Usuari i Observatori de Pacients, Joana Prieto; la gerent de l’Hospital Can Misses, Carmen Santos; la vocal del Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de Balears, Verónica Andrea Salomoni, i el president del Col·legi Oficial de Metges d'Eivissa, Antoni Pallicer Orzae.

En total, es varen rebre 32 contes: 5, en la categoria infantil; 6, en la categoria juvenil, i 21, en la categoria d’adult. La procedència dels autors ha estat Maó, Ciutadella, es Castell, Eivissa, Palma, Muro, Marratxí, sa Pobla, Binissalem, Montuïri i Esporles.

Els contes guanyadors reflecteixen el lema del Dia de la Salut Mental 2021 triat per votació popular per la Confederació Salut Mental Espanya: «Salut mental, un dret necessari. Demà pots ser tu».

 

El jurat d’aquest certamen ha estat presidit per Cati Coll, auxiliar de biblioteca i poeta, i integrat per Marta Bedmar Noguerol, psiquiatra a l’Institut Balear per a la Salut Mental de la Infància i l’Adolescència i escriptora; Silvia Maldonado Capó, professora de llengua i artista multidisciplinària; Miquel Covas Calafell, professor d’anglès i coordinador de club de lectura; Francisco Asís Maura, historiador, medievalista i escriptor; Maria Cristina Gómez Muñoz, terapeuta ocupacional de l’Hospital Psiquiàtric i escriptora, i Mercè Picornell, professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears.

 

La Comissió de Lluita contra l'Estigma convocarà el primer semestre de l’any que ve la segona edició del Certamen Literari de Conte Infantil, emmarcat en el Dia Mundial de la Salut Mental.