LOGO CAIB
28 març 2018Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

Macro control policial de vehicles a 38 municipis de les Illes Balears per garantir la seguretat de tothom a la carretera NNota Informativa

Foto de noticia

Macro control policial de vehicles a 38 municipis de les Illes Balears per garantir la seguretat de tothom a la carretera

En el control hi han participat 162 agents de Policia Local de 38 municipis
L’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), depenent de la Direcció General d’Emergències  i Interior de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, va coordinar ahir un nou control policial sobre la documentació de cotxes, motocicletes/ciclomotors i furgonetes pel que fa a la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), a l’Assegurança Obligatòria d’Automòbils (SOA) i al permís de circulació. Es tracta del primer macro control que s’ha organitzat enguany de manera simultània i coordinat des de l’ISPIB a 38 municipis de les Illes Balears.

Aquest tipus de control preventiu i dissuasiu té per objecte verificar que els conductors de cotxes, motocicletes, ciclomotors i altres tipus de vehicles circulen amb tota la documentació obligatòria necessària en vies urbanes de competència municipal, i amb les mesures de seguretat adequades. Durant el control, 162 agents locals de totes les Illes van revisar la documentació a un total de 1.141 conductors, 754 de Mallorca, 261 de Menorca, 123 d’Eivissa i 3 de Formentera. 
 
Per illes, a Mallorca, els agents aturaren 754 conductors de 25 municipis. En el cas de l’ITV, un total de 648 vehicles l’havien passat mentre que 45 presentaven incorreccions, la qual cosa ha suposat la interposició de les denúncies corresponents. Pel que fa a l’assegurança, del total de vehicles inspeccionats només 8 no presentaven la documentació. Quant el permís de circulació 3 conductors no el tenien.
 
A Menorca es van realitzar un total de 261 controls als municipis de Ciutadella, Maó, Alaior, Es Migjorn Gran, Sant Lluís, Es Mercadal, Es Castell i Ferreries, que es va saldar amb 10 denúncies per no haver passat la ITV, 2 casos per manca d’assegurança i un per no presentar el permís de circulació.

A Eivissa, els controls es van portar a terme a Eivissa, Santa Eulària, Sant Antoni i Sant Josep i s’han inspeccionat un total de 123 vehicles; 110 varen presentar correctament la documentació pel que fa a l’assegurança, excepte 1. En referència a l’ITV, els agents varen interposar 12 denúncies. A Formentera tots els vehicles inspeccionats 3 varen presentar la documentació requerida correctament.