LOGO CAIB
9 de gener de 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

L’Institut Balear de la Natura adquireix un nou tractor que durà a terme les feines pròpies a finques públiques i parcs naturals NNota Informativa

Foto de noticia

L’Institut Balear de la Natura adquireix un nou tractor que durà a terme les feines pròpies a finques públiques i parcs naturals

Segons Vidal, «aquesta renovació és important per fer una feina de qualitat»
L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) acaba d’incorporar a la seva flota de vehicles de maquinària un tractor de potència superior a 95 CV per un import de 99.999,24 €, IVA inclòs. La màquina servirà per dur a terme les feines pròpies a finques públiques i parcs naturals. Aquest tractor està equipat amb una pinça de càrrega i una pala per actuar com a auxiliar en l’extracció i càrrega de fusta procedent de les faixes auxiliars i el manteniment i la millora de les pistes forestals incloses en els plans comarcals de defensa contra incendis forestals.
 
Avui dematí, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat pel gerent de l’empresa pública, Joan Ramon Villalonga, han presentat el vehicle a la base de Son Tous. El conseller Vidal ha volgut destacar que un dels objectius d’aquesta legislatura «és la millora de les condicions tècniques dels nostres treballadors. Vàrem començar pel material del dia a dia, de caràcter fungible, com motxilles o equipaments de protecció individual (EPI), i ara feim una passa més endavant i adquirim els mitjans tècnics necessaris, no sols quan tenim un gran incendi, sinó constantment. Aquesta renovació és important per fer una feina de qualitat».
 
A més, Vidal ha anunciat que «aquest tractor és el primer de tres més que arribaran enguany, com també tres autobombes noves que s’esperen per a la pròxima temporada d’alt risc d’incendis, i que s’emmarca en el conjunt de millores de l’equipament». Aquests vehicles se sumen als dotze adquirits els darrers tres anys, a més del nou vehicle presentat el mes d’octubre passat, que presta el servei de punt de comandament en el marc d’un incendi.
 
S’ha optat per un tractor de potència mitjana i grandària relativament reduïda per poder fer feines tals com llaurar parcel·les agrícoles anualment al Parc Natural de Mondragó, al Parc Natural de la Península de Llevant o a Binifaldó, Mortitx, Planícia i Son Real, entre d’altres.