LOGO CAIB
20 novembre 2018Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

L’Impost de Turisme Sostenible facilita 1,5 milions d’euros per a projectes de recerca científica i tecnològica propis NNota Informativa

Foto de noticia

L’Impost de Turisme Sostenible facilita 1,5 milions d’euros per a projectes de recerca científica i tecnològica propis

Cada un dels projectes, que contribuiran a la diversificació econòmica de les Illes, serà finançat amb un màxim de 120.000 €

La Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme ha publicat una convocatòria d’ajuts per donar suport a projectes de recerca científica i tecnològica per al període 2018-2022. La iniciativa compta amb un pressupost total d’1.500.000 euros provinents de l’Impost de Turisme Sostenible. D’aquesta manera, l’impost turístic permet realitzar per primera vegada una convocatòria de projectes que contribuiran a millorar el sistema de Ciència i Tecnologia de l’arxipèlag. Per tant, el projecte permet avançar cap a la diversificació econòmica de les Illes, una de les finalitats que marca la Llei 2/2016 de l’impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d’impuls del turisme sostenible.                                                    

És la primera vegada a les Illes Balears que es convoquen subvencions per a projectes de recerca propis. Des de la Universitat de les Illes Balears s'ha valorat molt positivament aquesta convocatòria. Per al rector de la UIB, Llorenç Huguet, es tracta d’“un bon fonament per a la recerca a les Illes Balears”.

L’objectiu que persegueix aquesta acció és promoure la generació de coneixement científic i tecnològic i la recerca de qualitat, tant per la internacionalització de les activitats i la publicació dels resultats, com per la seva contribució a la solució dels problemes socials, econòmics i tecnològics de la societat de les Illes Balears.

Les subvencions van destinades a centres públics d’R+D (com ara universitats o organismes de recerca) i a altres entitats, públiques o privades, sense ànim de lucre, que tenguin definida com a activitat principal l’R+D. L’ajut per a cada projecte és d’un màxim de 120.000 euros.

Les sol·licituds d’ajut es poden presentar fins al 17 de desembre de 2018 i hi poden optar projectes individuals, gestionats i executats per un únic equip d’investigació, o projectes coordinats, executats per equips d’investigació diferents.