LOGO CAIB
Contingut
5 octubre 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

L’IBANAT inicia les tasques de restauració del camí de la Volta del General NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’IBANAT inicia les tasques de restauració del camí de la Volta del General

Les actuacions es fan a la zona afectada pel temporal del passat 29 d’agost

L’Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha començat les tasques de conservació i gestió del camí de la Volta del General, a Banyalbufar. Aquest itinerari, que forma part de la ruta senderista del Consell de Mallorca, i es troba dins el Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, es va veure afectat pel temporal del passat 29 d’agost.

Així, des del Consell de Mallorca es va sol·licitar la col·laboració de la Direcció d’Espais Naturals i Biodiversitat per realitzar les actuacions necessàries per tornar a adequar el camí i poder tornar a permetre el pas per la ruta senderista, molt freqüentada per excursionistes.

Aquest dilluns, el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, el gerent d’IBANAT, Joan Ramon, amb el batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà, el de Valldemossa, Nadal Torres, així com la batlessa d’Esporles, Maria Ramon, han visitat les tasques que s’hi estan duent a terme.

La ruta senderista ubicada dins l’espai natural protegit es va veure intransitable a causa de la gran quantitat d’arbres caiguts i restes de vegetació. Mas ha explicat que les tasques per part de l’IBANAT van començar el passat 1 d’octubre, dia en què el personal de l’empresa pública acabava el servei presencial de la campanya d’incendis forestals. El director general ha apuntat que les actuacions que s’hi estan realitzant consisteixen, essencialment, en eliminar la vegetació i anar-la triturant en la mateixa zona, per deixar-la a la mateixa zona.

Una vegada hagin acabat les tasques de restauració i gestió del camí i sigui segur per al públic, s’informarà de la seva reobertura. A més d'aquesta actuació d'ús públic, l'IBANAT també executarà les faixes de defensa contra incendis forestals afectades a Banyalbufar, Esporles i Valldemossa, així com la gestió del punt d'acopi de restes vegetals situat al Port des Canonge.