LOGO CAIB
Contingut
27 febrer 2020Conselleria de Salut i Consum

L’Hospital Comarcal d’Inca instal·la plaques solars fotovoltaiques per reduir el consum d'energia NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L’Hospital Comarcal d’Inca instal·la plaques solars fotovoltaiques per reduir el consum d'energia

La instal·lació ha estat finançada per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

L’Hospital Comarcal d’Inca ha instal·lat 390 plaques solars fotovoltaiques a l’aparcament amb l’objectiu de reduir el consum energètic del centre i, alhora, de disminuir les emissions de CO2. En concret, la instal·lació fotovoltaica s’ha instal·lat a les pèrgoles de la primera línia d’aparcaments de davant l’Hospital. Ocupa una superfície de 700 m2 i cobreix quaranta-nou places d’aparcament. La instal·lació ha estat finançada per la conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius i ha tingut un cost de 395.248 €.

Aquest matí, el vicepresident del Govern de les Illes Balears i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, el batle d’Inca, Virgili Moreno, el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i la directora gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca han visitat la instal·lació.

La instal·lació permetrà generar una potència de pic de 117 kW, la qual cosa suposarà el 2,3 % de l’energia que necessita l’Hospital i un estalvi aproximat de 20.000 € anuals. Les noves plaques fotovoltaiques s’han afegit a les que ja hi ha a la coberta de l’edifici, que generen una potència de pic de 125 kW, i que suposen un estalvi del 2,8 % de l’energia que consumeix el centre i un estalvi econòmic de 17.766 € anuals.

La instal·lació fotovoltaica complementa el subministrament de la xarxa elèctrica i permet reduir les emissions de CO2 de l’Hospital. En aquest sentit, es calcula que la reducció de CO2 equival a l’absorció que en farien 755 arbres.

A més de la instal·lació fotovoltaica, l’Hospital Comarcal d’Inca també ha instal·lat dos punts de recàrrega, amb quatre places, per a vehicles elèctrics, disponibles per a usuaris i personal de l’Hospital.