LOGO CAIB
28 de desembre de 2017Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

L’episodi de fenòmens meteorològics adversos provoca 190 incidències a Balears, entre els quals l’incendi de Port de Pollença i la mort d’una persona a Alcúdia NNota Informativa

Foto de noticia
La Direcció general d’Emergències i Interior manté activada l’alerta IG1 a Mallorca i Menorca, amb previsió de rebaixar-la a les pròximes hores en per la millora de la predicció meteorològica.

L’episodi de fenòmens meteorològics adversos provoca 190 incidències a Balears, entre els quals l’incendi de Port de Pollença i la mort d’una persona a Alcúdia

El Telèfon d’Emergències 112 ha gestionat 190 incidents durant les darreres 24 hores, relacionats amb l’episodi de fenòmens meteorològics adversos que ha patit les Illes Balears, fins les 7 de matí d’avui dijous. La gran majoria dels incidents, causats pel fort vent que ha bufat durant tota la jornada, s’han produït a Mallorca, amb 179 casos; a Menorca se n’han registrat 5 i a Eivissa, 6.

L’episodi amb major afectació ha estat el succeït ahir migdia a Alcúdia, a la zona costanera del Corral d’en Pedrassa, quan un home de 47 anys va perdre la vida mentre practicava esport nàutic.  L’incendi forestal del Coll de Síller, al Port de Pollença, també ha tingut una evolució lligada a les fortes ràfegues de vent que han facilitat la seva propagació. L’incendi continua actiu en el moment de la confecció de la present nota, i ha afectat al voltant de 75 hectàrees de càrritx a una zona muntanyenca entre el Port de Pollença i Cala sant Vicenç, segons han informat tècnics de l’IBANAT i de la Direcció general d’Emergències i Interior, a l’espera de les dades definitives de la superfície cremada.

Segons la seva localització per terme municipal, a Palma s’han atès 79 incidents, altres 22 a Inca, 10 a Marratxí, 8 a Calvià, 7 a Alcúdia i també a Pollença, 6 a Sa Pobla i 5 a Binissalem i A Manacor, com a localitats més afectades. Segons la tipologia d’incident, la major part de les denúncies s’han produït pel despreniment d’elements urbans, o el risc de despreniment dels mateixos, en 81 dels casos. En altres 60 situacions, la causa de la comunicació d’alerta ha estat per la caiguda d’arbres, 54 dels quals sobre la via pública. La tercera tipologia d’incidents que ha causat el vent han estat els obstacles o líquid vessat damunt la via pública, en 24 casos; les embarcacions a la deriva han provocat altres 4 incidents diferents. I també s’han registrat 3 interrupcions de subministrament elèctric a zones de Pollença-Cala Sant Vicenç, Bunyola-Orient i a Binissalem.
Entre les 19 hores d’ahir vespre i les 7 d’avui matí, s’han sumat 102 noves incidències a les 88 ja referides en l’anterior comunicat.

Tot l’arxipèlag ha estat sota situació d’Índex de Gravetat 1 fins les 17 hores d’ahir horabaixa, per fenòmens costaners i vent fort. A partir d’aquesta hora la situació IG1 només ha quedat activa per Mallorca i Menorca, i ha quedat desactivada per Eivissa i Formentera.
La Direcció general d’Emergències i Interior preveu rebaixar l’Índex de Gravetat per vent a Mallorca i Menorca en les pròximes hores- Les ràfegues de vent han arribat fins els 134 kilòmetres hora a la serra d’Alfàbia.