LOGO CAIB
Contingut
13 juliol 2019Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

L’ATIB ha ajudat a fer la declaració a través del servei Renda Àgil a més de 10.100 persones, prop d’un 8% més que l’any passat NNota Informativa

Foto de noticia

L’ATIB ha ajudat a fer la declaració a través del servei Renda Àgil a més de 10.100 persones, prop d’un 8% més que l’any passat

El nombre de declaracions realitzades a través del servei també segueix creixent i arriba a 9.900, un augment del 10% respecte de l’anterior campanya

El servei Renda Àgil ha ajudat a fer la declaració de la renda 2018 a més de 10.100 persones, amb més de 9.900 declaracions realitzades a través d’aquesta prestació que ofereix el Govern de les Illes Balears a través de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB). Enguany s’ha prestat el servei, que permet concertar cita prèvia, resoldre dubtes i agilitzar la tramitació, a un total de 18 punts d’atenció personalitzada de la xarxa de l’ATIB destinats a 37 municipis de les Balears durant el mes i mig de durada de la campanya.

Les dades reflecteixen un nou increment de l’ús del servei Renda Àgil, que ha crescut un 7,6% en el nombre de persones ateses (de 9.386 a 10.107) i un 10,1% en declaracions realitzades (de 8.999 a 9.907) respecte de l’any passat. Un augment que s’afegeix a l’increment de més del 25% per cada concepte registrat fa un any, quan es va incorporar Calvià, el municipi que ha registrat una major demanda i activitat del servei per segon any consecutiu.

Calvià encapçala el llistat de municipis on s’han realitzat més declaracions, 1.581, a través del servei Renda Àgil. La majoria han vist créixer la demanda del servei, en persones ateses i declaracions fetes. Després de Calvià, Ciutadella ha estat novament la localitat amb major activitat (1.227 declaracions realitzades), seguida de Formentera (934). Els següents municipis amb més declaracions fetes han estat Capdepera (739), Sóller (709) i Felanitx (705).

Una de les novetats del servei enguany ha estat el punt d’atenció habilitat a Sant Llorenç des Cardassar, on han estat ateses 95 persones. L’ATIB va desplaçar personal tècnic al municipi amb l’objectiu de facilitar informació i ajudar a fer la declaració als veïns afectats per les inundacions de 9 d’octubre de 2018 en relació als beneficis fiscals que s’han pogut aplicar els contribuents que han rebut ajudes publiques per pal·liar els danys produïts per les pluges.

L’ATIB ofereix el servei Renda Àgil en col·laboració amb l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) i distribueix els seus punts d’atenció principalment als municipis de la Part Forana de Mallorca, Menorca i Formentera, als quals no arriba el servei de l’agència tributària estatal, de manera que entre la xarxa d’oficines de l’ATIB i les cinc oficines de l’AEAT s’aconsegueix una cobertura extensiva per als contribuents de totes les illes.