LOGO CAIB
7 de gener de 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Llum verda a la substitució i l’allargament del nou emissari de Sant Elm NNota Informativa

Foto de noticia

Llum verda a la substitució i l’allargament del nou emissari de Sant Elm

La CMAIB ha aprovat en el darrer ple el projecte de millora
La Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears (CMAIB) ha donat el vistiplau, en el darrer ple, al nou emissari submarí per a l’abocament a la mar de les aigües de la depuradora de Sant Elm. El projecte preveu la substitució de tot el tram submarí, el perllongament de 500 m de la conducció i que no hi hagi abocaments sobre la posidònia, sinó en un fons d’arena sense cobertura vegetal.
 
L’actual emissari travessa una zona de fondeig regulat i habitualment té fractures. En el moment de la construcció de l’emissari no hi havia les exigències mediambientals actuals i aquest nou projecte s’adaptarà tant a les capacitats de l’EDAR de Sant Elm com a les exigències mediambientals, atès que l’emissari està dins l’àmbit marí del Lloc d’Importància Comunitària (LIC) Sa Dragonera i molt a prop de l’illa de sa Dragonera i dels illots que l’envolten, que se situen en una zona d’especial protecció per les aus (ZEPA).
 
S’incorporen també al projecte uns nous sistemes de control periòdic tant de les obres com del funcionament de la nova instal·lació per comprovar l’afecció dels abocaments sobre el medi.