LOGO CAIB
Contingut
6 desembre 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 61 % NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 61 %

Eivissa és la única illa que experimenta un lleuger increment però segueix en escenari de prealerta

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 61 % el mes de novembre, un percentatge que suposa una caiguda d'un punt percentual respecte el mes anterior, quan es trobaven al 62%, i que es troba dos punts per davall del que es registrà un any enrere (63%).

A totes les illes hi ha hagut un lleuger descens respecte l’octubre excepte a Eivissa (47%), que registra un creixement d'un punt percentual. A Mallorca (62%) les reserves cauen un punt mentre que a Menorca (58%) i Formentera (51%) en cauen dos.

Pel que fa a la situació de les unitats de demanda (UD), la d’Eivissa continua en escenari de prealerta, tot i el lleuger creixement. Les UD Tramuntana Nord i Tramuntana Sud es troben també en situació de prealerta. La resta estan en situació de normalitat.

Les dades de l’AEMET indiquen que novembre ha estat molt sec i càlid amb petites variacions, ja que es varen acumular 29,4 l/m2, un 38% menys de la mitjana (47,7 l/m2 ). A Mallorca i Menorca ha estat un mes molt sec mentre que a les Pitiüses ha estat un mes sec.

El percentatge interanual de precipitació és excedentari a nivell del conjunt de l’arxipèlag (105%) i a Mallorca (110%), però deficitari a Menorca (92%) i a les Pitiüses (70%). Cal destacar que pràcticament tota la precipitació del mes es va concentrar en els darrers dies i per tant no ha quedat reflectida en els nivells piezomètrics.

El novembre sol ser un més de recuperació respecte del descens acumulat a l’estiu. Enguany, però, la falta de pluges no ha permès aquesta recuperació i, fins i tot, s’observen descensos. En qualsevol cas, en el conjunt de l’arxipèlag la situació encara no és dolenta. En cas que la sequera continuï la UD de Tramuntana Nord podria entrar en l’escenari de prealerta el proper mes. D’altra banda la UD d’Eivissa, tot i un lleuger ascens, segueix en prealerta i necessitarà tres mesos mes per abandonar aquest escenari, sempre i quan el mes de desembre assoleixi la situació de normalitat.