LOGO CAIB
Contingut
9 març 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 62 % NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 62 %

La Unitat de Demanda d’Eivissa és l’única que segueix en escenari de prealerta

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 62% en el mes de febrer, el mateix percentatge que per al mes anterior, tot i que suposa vuit punts menys que el que es va registrar el febrer de l’any passat, quan es van situar en el 70% de mitjana.

Per illes, el percentatge de les reserves presenta una major variació a les Pitiüses. Així, a Eivissa hi ha hagut un descens del 50% al 47% i Formentera passa d’un 54% a un 51%. Menorca ha registrat un lleuger ascens (del 64% al 65%) i Mallorca no varia respecte el mes anterior, situant-se en un 63%.

Respecte a la situació de les Unitats de Demanda (UD), la d’Eivissa és l’única que segueix en escenari de prealerta. La UD del Pla de Mallorca, per la seva banda, segueix en situació de prealerta.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) indiquen que, a Balears, el febrer ha estat molt sec, ja que es varen acumular 5,7 l/m2 que suposa, un 87% per sota de la mitjana (38,0 l/m2). El percentatge interanual de precipitació a l’arxipèlag segueix sent deficitari (95%) i a cadascuna de les Illes: Mallorca (98%), Menorca (86%) i Pitiüses (68%).

La falta de pluges de febrer i el dèficit hídric del darrer any no permeten la recuperació dels aqüífers. La UD d’Eivissa, en haver tornat a entrar en situació de prealerta, necessitarà tres mesos per a tornar a l’escenari de normalitat. D’altra banda, si no es recuperen els nivells, la UD del Pla entrarà en prealerta el pròxim mes de març.