8 juliol 2019 <10aL>Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 55 % NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 55 %

La UD Tramuntana Nord podria entrar en escenari de prealerta el juliol

L’estat de les reserves hídriques a les Illes Balears, el mes de juny, ha caigut tres punts respecte del mes anterior i s’ha situat en el 55 % de mitjana. Menorca perd sis punts i se situa en el 60 %. Amb tot, és l’illa amb un percentatge major. La segueixen Mallorca i Formentera, que perden tres punts cadascuna i queden al 55 % i 51 %, respectivament. Finalment, Eivissa perd un punt i queda al 47 %.

De les deu unitats de demanda (UD) que hi ha a les Illes Balears, sis (Migjorn, Pla, Palma-Alcúdia, Tramuntana Nord, Tramuntana Sud i Eivissa) experimenten caigudes significatives (superiors al 5 %) respecte del mes de maig.

Per segon mes consecutiu, la UD Tramuntana Nord es troba en situació de prealerta. Per tant, si els seus registres no milloren el juliol, entrarà en escenari de prealerta, perquè haurà complert tres mesos consecutius en aquest estat. Cinc unitats més (Palma-Alcúdia, Tramuntana Nord, Tramuntana Sud, Manacor-Felanitx, Migjorn i Eivissa) han entrat aquest mes en situació de prealerta i, per tant, podrien entrar en escenari de prealerta el mes d’agost.

La situació general és pitjor que la de fa un any i que la de fa dos anys. Tot i així, hi ha una UD (Manacor-Felanitx) que està en més bona situació.

Les dades de l’AEMET indiquen que el mes de maig de 2019 ha estat molt sec a tot l’arxipèlag. Els percentatges interanuals continuen sent de superàvit a Menorca (121 %) però deficitaris a Mallorca (93 %) i a les Pitiüses (88 %).

Atès que juliol és el més estadísticament més sec de l’any i que les extraccions seran importants per mor del turisme, és de suposar que la situació a juliol sigui pitjor que l’actual.