LOGO CAIB
Contingut
11 juny 2022Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 56 % NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 56 %

Dues Unitats de Demanda segueixen en escenari de prealerta de sequera

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 56% el mes de maig, dos punts percentuals menys que el mes anterior i un punt percentual per sobre que el mateix mes de l’any passat. Per illes, totes experimenten descensos especialment Formentera que passa del 65% al 39%. La resta d’illes perden entre un i dos punts percentuals. Així, Mallorca passa del 57% al 56%; Menorca, del 57% al 55%; i Eivissa, del 61% al 59%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), es manté el mateix escenari del mes passat, amb 8 UD dins l’escenari de normalitat i dues, la del Pla i la d’Artà, en prealerta. Amb tot, es probable que les UD Migjorn i Formentera entrin en prealerta el mes vinent.

Les dades de l’AEMET indiquen que les precipitacions de maig han estat normals amb un registre de 35,5,2 l/m2 quan la mitjana històrica és de 37,7 l/m2. A Formentera, ha estat un mes humit (27,1 l/m2 quan la mitjana històrica és de de 22,6 l/m2 ). A la resta d'illes ha estat un mes normal: a Eivissa s’han registrat 26,9 l/m2 quan la mitjana històrica és de 30 l/m2 ); a Menorca, han caigut 26,1 l/m2 quan la mitjana històrica és de 32 l/m2 ); i, a Mallorca el registre mensual (38,2 l/m2) ha estat lleugerament inferior als 40 l/m2 de la mitjana històrica.

El percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears es situa un 12% per sobre de la mitjana històrica. A les Pitiüses, el percentatge se situa un 38% per sobre de la mitjana històrica mentre que a Menorca (17%) i a Mallorca (8%) la diferència és inferior.