LOGO CAIB
Contingut
14 juny 2022Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

Reactivació econòmica: Les línies de finançament del Govern i ISBA ja han ajudat a 500 empreses i autònoms amb avals per a crèdits per un total de 52 milions d’euros durant 2022 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Reactivació econòmica: Les línies de finançament del Govern i ISBA ja han ajudat a 500 empreses i autònoms amb avals per a crèdits per un total de 52 milions d’euros durant 2022

La consellera Rosario Sánchez destaca el creixement de la demanda empresarial per a finançar inversions, fins a un 62% del total, enfront el 44% de l’any passat i el 8% del 2020

 

Les línies de finançament impulsades pel Govern de les Illes Balears i la societat de garantia recíproca ISBA han ajudat a 494 empreses i autònoms a totes les illes durant 2022, amb un volum de finançament aprovat de 51,8 milions d’euros a través dels crèdits ISBA, des del passat mes de gener i fins ara.

A l'illa de Mallorca s'han ajudat a 391 empreses i autònomes amb operacions aprovades per valor de quasi 40 milions d'euros. A Menorca, s’han aprovat 49 operacions a través dels crèdits ISBA per un import de 5,1 milions d'euros. A les Pitiüses, fins a 39 empreses i autònoms han accedit als crèdits de les línies de finançament del Govern i ISBA –de les quals 35 a Eivissa i quatre a Formentera- per un valor de prop de tres milions d'euros.

La Junta General d’accionistes d’ISBA SGR, reunida aquest dimarts, ha aprovat els comptes anuals i l’informe de gestió i la memòria d’ISBA de 2021, la qual reflecteix que entre 2020 i 2021, s’han aprovat operacions de crèdit per un volum de 260 milions a més de 3.000 empreses i autònoms a través de les diverses línies d’ISBA amb el suport del Govern. D’aquestes, s’han formalitzat 232 milions abans de finalitzar l’any en curs.

MÉS DE 300 MILIONS A PROP DE 3.600 EMPRESES I AUTÒNOMS DES DEL 2020

Així, entre 2020, 2021 i aquests primers mesos de 2022, un període marcat per la irrupció i els efectes econòmics i socials de la pandèmia de la COVID-19 i enguany per les repercussions de la invasió de Rússia a Ucraïna, els crèdits ISBA han augmentat el seu suport al teixit empresarial i en total s’han aprovat operacions de 312 milions d’euros a prop de 3.600 empreses i autònoms de les Illes Balears.

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears, Rosario Sánchez, ha destacat a la cloenda de l'acte l’augment de la demanda empresarial per a finançar noves inversions i no tant per rebre liquiditat, com a senyal de reactivació econòmica. “L’any 2021 s'ha tancat amb un percentatge de crèdits per a finançar inversions del 44,14% enfront al 8% de l'exercici 2020, i l’expectativa per a aquest exercici 2022 es situa en més del 62%”, ha assenyalat la consellera Sánchez.

“En aquest sentit, la línia 2022 fa una nova passa i fomentarà especialment les inversions empresarials, en particular les inversions transformadores, és a dir aquelles que més contribueixin a diversificar i millorar el model econòmic i en actuacions associades a la sostenibilitat en diversos àmbits”, ha afegit la consellera. A més, ha recordat que la línia ISBA-CAIB 2022 ofereix crèdits per finançar inversions de fins a un milió d’euros i per rebre liquiditat (fins a 300.000 euros).

La Junta General d’accionistes d’ISBA SGR, celebrada a la Cambra de Comerç de Mallorca, ha comptat tambè amb la participació del president de la societat de garantia recíproca, Eduardo Soriano; la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni del Govern i consellera delegada d’ISBA, Aina Galmés, i el director general d’ISBA, Jesús Fernández.