LOGO CAIB
Contingut
18 juny 2019| <9ªL> Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Les Illes Balears van reciclar 45.187 tones de residus d'envasos de vidre durant el 2018 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les Illes Balears van reciclar 45.187 tones de residus d'envasos de vidre durant el 2018

2.150 bars i 21 municipis de les Balears lluitaran pel seu reconeixement ambiental aquest estiu

El Sistema de responsabilitat ampliada del productor Ecovidrio, el Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Formentera han presentat, aquest matí, la campanya d’estiu «Moviment Banderes Verdes» amb l'objectiu de reconèixer al municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d'envasos de vidre durant el període estival.

La iniciativa té la finalitat de reconèixer amb aquest guardó ambiental al municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d'envasos de vidre.

A l’acte hi han assistit el director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus en funcions, Sebastià Sansó ; el conseller de medi ambient i serveis d’inspecció del Consell Insular de Formentera, Antonio Jesús Sanz i Roberto fuentes, gerent d’Ecovidrio de les zones de València i Balears.

El llançament de la campanya compta amb l’adhesió de de 21 municipis i 2.150 bars i xibius al moviment, els quals competiran juntament amb els seus veïns per aconseguir el reconeixement ambiental de Ecovidrio per als seus municipis. Respecte a l'any passat, aquestes xifres suposen un 59% més de participació en establiments i un 40% més d'ajuntaments implicats en la consecució de la seva bandera verda.

Durant 2018 es van reciclar a les Illes Balears 45.187 tones de residus d'envasos de vidre a través del contenidor verd, una mitjana de 30 quilograms per habitant.

Per comunitats autònomes, les Balears (30kg / IPH), Euskadi (27,5 kg / hab), la Rioja (27,5 kg / hab), Navarra (25,9 kg / hab) i Catalunya (21,4 kg / hab ) lideren el rànquing de reciclatge d'envasos de vidre en 2018.

Ecovidrio treballarà colze a colze amb els equips dels ajuntaments per reforçar l'operativa estiuenca de recollida selectiva d'envasos de vidre i facilitar la col·laboració de ciutadans i, especialment, dels hostalers. Per a això es faran fins a 7.000 visites de formació i informació a establiments, es lliuraran fins cubs especials de reciclatge, s'instal·laran fins a nous contenidors vinilats amb motius estiuencs i s'augmentaran les freqüències de recollida.

Cadascun dels municipis participants comptarà amb un objectiu d'increment de recollida selectiva establert per l'equip d´ Ecovidrio i l'equip de govern municipal en funció del seu comportament històric i les dades de reciclatge d'envasos de vidre de la zona

Si bé, tots els municipis que millorin les seves pròpies marques han de ser reconeguts, només el municipi més compromès hissarà la Bandera Verda d'Ecovidrio. Els criteris que es tindran en compte per al rànquing guanyador són les tones d'envasos recollides sobre l'objectiu, el nombre d'hostalers participants per municipi o la col·laboració de l'ajuntament en les campanyes de comunicació i mobilització.