LOGO CAIB
10 març 2018Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme

Les Illes Balears obtenen el tercer premi al millor estand de la ITB de Berlín en la categoria d’Europa NNota Informativa

Foto de noticia

Les Illes Balears obtenen el tercer premi al millor estand de la ITB de Berlín en la categoria d’Europa

L’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB) ha preparat per a ITB 2018 un espai de 408 metres quadrats plens de referències a la cultura, la gastronomia i la natura balear

L’estand de les Illes Balears a la fira ITB de Berlín ha guanyat el tercer premi al millor estand en la categoria d’Europa. El concurs té en compte el disseny, la creativitat i les divisions de l’estand, així com el seu personal, els serveis oferts, la informació disponible i les activitats i les promocions especials que s’hi realitzen. 

Des de l’any 2000, la ITB de Berlín atorga els premis BEA als millors estands de la fira turística, dividits en dotze categories. Avui horabaixa, membres de l’Agència de Turisme Balear (ATB) han recollit el premi corresponent a la categoria del continent europeu. L’estand que han preparat per a aquesta edició de la fira fa 408 metres quadrats i està estructurat en espais diferenciats de cultura, gastronomia i natura. Els visitants poden gaudir d’estímuls sensorials a tot l’estand, ja que la part frontal compta amb una gran pantalla al terra que projecta imatges del fons marí mentre se sent una remor d’ones i es percep una essència marítima. A més, a una part de l’àrea de reunions s’hi troba la representació d’una taula talaiòtica, mostra del patrimoni balear.

El cap de setmana, l’ATB ha convertit l’estand en un parc de jocs destinats als nins i les nines a partir de 4 anys. Amb motiu de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, les Illes Balears han ideat un joc de l'oca, de 5 m x 5 m, on es poden descobrir els elements més emblemàtics del nostre patrimoni immaterial i material, natural, arquitectònic, gastronòmic i cultural. Els més atrevits i àgils poden participar en un twister gegant, també de 5 m x 5 m, personalitzat amb la imatge i els colors que representen les illes. I per als més tranquils o més artistes, o mentre s'espera per poder jugar a l'oca o al twister, hi ha un taller de pintura.

Per garantir a tothom el dret d’accés a tota la superfície de l’estand, s’han establert diverses mesures, com ara la col·locació de dues rampes, un taulell adaptat i un aparell per a discapacitats auditives al punt d’informació, i un bucle d’inducció magnètica a l’espai central, que millora la intel·ligibilitat a persones amb audiòfons. També s’ha adaptat una sala de reunions.