LOGO CAIB
Contingut
13 octubre 2021Conselleria de Medi Ambient i Territori

Les Illes Balears i Catalunya estrenyen la cooperació en matèria ambiental NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les Illes Balears i Catalunya estrenyen la cooperació en matèria ambiental

Els consellers Mir i Jordà impulsen la col·laboració entre els dos governs en àmbits com la conservació del litoral, la massificació dels espais naturals o la gestió de residus

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i la consellera catalana d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, han mantingut, aquest dimecres, a Barcelona, una reunió bilateral per abordar punts d’agenda compartits en matèria ambiental.

Al conseller l'han acompanyat el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó. Per part de la Generalitat, han participat a la cimera la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Antoni Ferran, el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire. 

Els dos consellers han destacat que tant Catalunya com les Illes Balears enfronten, com a territoris mediterranis, reptes ambientals comuns especialment vinculats a la mitigació dels efectes de la crisi climàtica i la preservació del medi natural. Per aquests motius, els dos governs s’han emplaçat a desenvolupar una agenda comuna i intensificar la col·laboració bilateral.

En el decurs de la cimera, la Generalitat i el Govern de les Illes Balears han acordat intercanviar bones pràctiques en matèria de conservació del litoral, economia blava, massificació d’espais naturals i gestió de residus. Així mateix, han abordat la participació dels dos governs al MEDPAN, organització que reuneix administracions d’àmbit euromediterrani que gestionen àrees marines protegides.