LOGO CAIB
18 febrer 2019 | <9ªL> Presidenta

Les Illes Balears comptaran amb més de 13,5 milions d’euros extres per executar, entre 2019 i 2020, polítiques d’ocupació adreçades als joves NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les Illes Balears comptaran amb més de 13,5 milions d’euros extres per executar, entre 2019 i 2020, polítiques d’ocupació adreçades als joves

La secretària d’Estat d’Ocupació, Yolanda Valdeolivas, anuncia un increment dels Fons de Garantia Juvenil per a les Illes Balears, en reconeixement a l’elevat grau d’execució dels programes de SOIB Jove
La secretària d’Estat d’Ocupació, Yolanda Valdeolivas, ha anunciat avui a Palma que les Illes Balears veuran incrementades les aportacions de crèdit de Garantia Juvenil per als exercicis 2019-2020, gràcies al fet que la Comunitat ha executat satisfactòriament tota la inversió d’aquests fons. En aquest sentit, Valdeolivas ha indicat que les Illes podran dissenyar polítiques d’ocupació juvenil per un import de més de 13,5 milions d’euros extraordinaris de Garantia Juvenil. Amb aquesta nova aportació al programa de Garantia Juvenil, que compta amb el finançament del Fons Social Europeu, el SOIB superarà la senda d’execució prevista en el Pla d’Ocupació de Qualitat 2017-2020.
Valdeolivas ha fet aquest anunci després d’haver mantingut una audiència amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, en la qual s’han abordat diversos temes d’ocupació.
Cal apuntar que amb els Fons de Garantia Juvenil executats durant aquesta legislatura ja s’han beneficiat més de 8.250 joves en programes específics per a aquest col·lectiu a les Illes Balears, amb una inversió aproximada de 42 milions d’euros. En aquest sentit, la Garantia Juvenil ha finançat programes com:
- el Servei SOIB d’Orientació Laboral per a Joves, adreçat especialment a joves que no estudien ni treballen;
- el programa d’Itineraris Integrals d’Inserció, per a joves en risc d’exclusió social;
- programes de formació i ocupació en entitats locals;
- el programa de Beques d’Èxit, de segona oportunitat de retorn al sistema educatiu i formatiu,
- i el programa SOIB Joves Qualificats, que ha facilitat l’accés a una primera experiència professional qualificada a joves amb titulació universitària o de grau superior d’FP.
 
Més eficàcia de les polítiques per a joves
El programa de SOIB Jove, finançat amb els Fons de Garantia Juvenil, ha demostrat un alt nivell d’acceptació per part del col·lectiu diana a qui anava adreçat. Un fet que prova aquest grau de solvència és que el programa ha passat de tenir registrats poc menys de 500 joves el 2015 a més de 31.000 registrats a l’actualitat.
Des de 2015 fins ara, les polítiques actives adreçades als joves han contribuït a un canvi de tendència en el comportament del mercat laboral. De fet, més d’un 60% dels 8.250 joves que han passat per alguna de les polítiques actives del SOIB han trobat una feina en el següent any d’haver realitzat un programa de millora de l’ocupabilitat.
Un segon factor que referma la bona direcció de les polítiques d’ocupació adreçades a joves és que en aquests quatre darrers anys la taxa d’atur juvenil s’ha reduït a la meitat, fins arribar a una desocupació del 22% per a aquest col·lectiu.
A més de l’audiència amb la presidenta Francina Armengol al Consolat, la secretària d’Estat ha visitat avui la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, per mantenir una reunió de treball amb el conseller, Iago Negueruela, la delegada del Govern a les Illes, Rosario Sánchez, els directors generals de Treball, Isabel Castro, i d’Ocupació, Llorenç Pou i els secretaris generals de CCOO, José Luis García, i d’UGT, Alejandro Texias. També ha mantingut, juntament amb el conseller i els directors Castro i Pou, un dinar de treball amb representants de diferents entitats del tercer sector al restaurant d’Amadip Esment.