LOGO CAIB
10 de abril de 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Les entitats sense ànim de lucre rebran 100.000 euros per a projectes d’educació ambiental NNota Informativa

Foto de noticia

Les entitats sense ànim de lucre rebran 100.000 euros per a projectes d’educació ambiental

L’ajuda es pot demanar fins al maig per a projectes del gener a l’octubre de 2018
Les entitats sense ànim de lucre que duen a terme activitats d’educació ambiental rebran 100.000 euros per a subvencionar projectes relacionats amb la sensibilització i la informació sobre l’aigua, els residus, la biodiversitat, el consum responsable, la custòdia del territori i els espais naturals a les Illes Balears. La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha incrementat la quantia d’aquesta línia d’ajudes en 60.000 euros els dos darrers anys, per tal de valorar la participació i implicació ciutadana en el foment del respecte al medi ambient.
 
L’ajuda, que tendrà una quantia màxima del 60 % del projecte o 6.000 euros, també subvencionarà la divulgació, mitjançant l’elaboració i la distribució de material sobre els problemes esmentats i també la formació dirigida als sectors de la societat afectats o implicats en la resolució d’aquests.
 
La convocatòria de 2018, publicada al Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 43, de 7 d’abril de 2018, estableix els criteris i barems per repartir la quantitat total entre els diferents projectes que es presentin. El termini per a presentar les sol·licituds és fins al 8 de maig per a projectes que s’executin entre l’1 de gener i el 30 octubre de 2018.
 
Aquesta mateixa línia de subvencions, l’any 2016, estava dotada amb 40.000 euros i al 2017, amb 60.000 euros. Al 2017 es varen subvencionar 18 projectes, dels quals 12 estaven dedicats, ja sigui per complet o en part, a la biodiversitat, que inclou espècies autòctones, agrobiodiversitat, espais naturals i espècies invasores. Altres temes destacats foren els problemes dels residus i de l’aigua a les Illes Balears, amb propostes concretes per a una gestió millor. Els projectes tenien caràcter majoritàriament formatiu, ja fos mitjançant xerrades i tallers a centres educatius, o cursos i jornades per a públic general o especialitzat. També es varen dur a terme actuacions més enfocades a l’elaboració i difusió de material divulgatiu, audiovisuals, notícies o panells.