LOGO CAIB
21 de març de 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural s’incrementen en 3,2 milions d’euros del fons de l’impost del turisme sostenible NNota Informativa

Foto de noticia

Les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural s’incrementen en 3,2 milions d’euros del fons de l’impost del turisme sostenible

Ja s’ha concedit el 52,8 % del total de les ajudes del Programa 2014-2020
Les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020, que té una dotació econòmica de 146,3 milions d’euros, s’incrementen enguany en 3,2 milions d’euros provinents del fons de l’impost del turisme sostenible. Aquesta dotació anirà destinada a ajudes per a marges, a innovació cooperativa i a agricultura ecològica. Quant a la concessió de les ajudes del PDR per al període 2014-2020, ja s’ha concedit el 52,8 % del total de les ajudes, per un import de 77,2 milions d’euros, i s’ha pagat el 23,2 %, amb una quantia de 33,9 milions. Aquestes són les dades que presentarà la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca a la reunió anual del comitè de seguiment del PDR, format pels representants del sector agrari, de les administracions autonòmiques i insulars, de la Comissió Europea i del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient i que es celebra avui i demà a Eivissa.
 
Al comitè també s’hi exposaran les modificacions principals del Programa, com ara la millora de les ajudes a la plantació de fruites seques, a la robotització de la ramaderia i a la innovació en l’àmbit cooperatiu. Es finançarà fins a un 60 % la plantació de fruites seques i es flexibilitzaran els requisits per obtenir l’ajuda, per afavorir la plantació de les variants més resistents a la Xylella fastidiosa. També es flexibilitzaran els requisits per obtenir ajudes per a la robotització de les explotacions ramaderes o les cooperatives, amb l’objectiu, d’una banda, d’assegurar el relleu generacional i, de l’altra, d’afavorir els projectes d’innovació i la comercialització de les cooperatives.
 
En una jornada prèvia al Comitè de Seguiment, els representants europeus i del Ministeri, acompanyats pels responsables de la Conselleria i el Consell Insular, parlaran amb alguns joves agricultors, comprovaran la implantació de mesures contra incendis i visitaran instal·lacions agroalimentàries comunals (formatgeria) pagades amb fons FEADER.
 
La posada en marxa del Pla de Desenvolupament Rural 2014-2020 el novembre de 2015 representà el punt de partida d’un nou programa d’ajudes europeu al sector agrari després que acabàs el PDR 2007-2013 (en què s’invertiren 128.000.000 €). També suposà la possibilitat de sol·licitar ajudes de nou per als agricultors després de dos anys, els darrers de la legislatura passada, de no poder-ho fer per l’absència de convocatòries de les principals línies d’ajuda que afecten el sector: la de joves i la d’innovació.