LOGO CAIB
1 novembre 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La reparació dels danys del Parc de Llevant per les inundacions del 9 d’octubre tendrà un cost de 2,5 milions d’euros NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La reparació dels danys del Parc de Llevant per les inundacions del 9 d’octubre tendrà un cost de 2,5 milions d’euros

Els refugis romanen inaccessibles pels danys als diferents camins
La reparació dels danys provocats al Parc Natural de la Península de Llevant, després de les pluges del passat 9 d’octubre en aquesta zona de Mallorca, tendrà un cost de 2,5 milions d’euros. La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha ordenat la contractació de les obres d’emergència per reparar els camins afectats, que han quedat intransitables. Des de l’Institut Balear de la Natura s’han duit a terme aquestes setmanes diferents actuacions per tal d’avaluar els danys i determinar les actuacions necessàries per la seva rehabilitació.
 
Els camins afectats són els de s’Alqueria Vella a s’Arenalet d’Albarca, el de s’Arenalet a es Oguers, el camí de s’Esquena Llarga, el camí de Son Puça, l’accés a s’Alqueria Vella de Dalt, el camí a Tudossa, el camí d’es Canons i el de sa Duaia. Les actuacions per a la seva recuperació s’iniciaran en les properes setmanes i seran realitzades per l’empresa pública Transformacions Agrarias, SA (TRAGSA). Consisteixen en l’estabilització del ferm, les millores en el drenatge, i la revisió i substitució de les conduccions d’aigua que hi ha en alguns camins, entre d’altres.
 
Amb la intransitabilitat dels camins es veuen afectades les tasques agrícoles i ramaderes, les tasques de prevenció i extinció d’incendis, així com la gestió dels valors naturals del parc. Així mateix romanen tancats des de llavors els refugis de s’Arenalet, s’Alzina i es Oguers i la zona d’acampada que hi ha dins l’espai natural per no poder-s’hi accedir.
 
Per altra banda, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca recomana precaució a l’hora de fer activitats en el parc per la perillositat que presenten algunes zones i la inaccessibilitat a d’altres. A més, en cas de necessitat de rescat, les vies d’accés i sortida estan ara inhabilitades.