LOGO CAIB
6 juliol 2018 | <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria

La presidenta destaca que 1.026 joves ja han estat contractats a totes les illes amb el programa SOIB Joves Qualificats NNota Informativa

Foto de noticia

La presidenta destaca que 1.026 joves ja han estat contractats a totes les illes amb el programa SOIB Joves Qualificats

La presidenta ha participat a la cloenda del programa a Palma, amb el qual, en dos anys, s’han contractat 88 joves d’estudis superiors amb una inversió d’1.400.000 euros
“Més de 1.026 joves de totes les illes heu acumulat experiència professional relacionada amb els vostres estudis i heu après al mateix lloc de feina amb el programa SOIB Joves Qualificats. Rompem la barrera del mercat laboral de la primera experiència professional, perquè pugueu aconseguir una feina de qualitat –estable i ben remunerada-, que vos ompli i vos faci feliços”. La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el batle de Palma, Antoni Noguera, ha fet aquestes declaracions a l’acte de cloenda de SOIB Joves Qualificats al municipi.
 
“Volem que els joves i el talent que tenim a Balears vos quedeu aquí. Que les noves generacions de professionals nodriu de coneixement les nostres empreses i institucions, milloreu el nostre model econòmic i social i ens ajudeu a assolir una societat més justa, pròspera i igualitària”, ha afegit la presidenta.
 
Aquest any, 45 treballadors i treballadors amb estudis superiors han estat contractats a Palma Activa amb aquest programa, en el qual han estat desenvolupant obres d'interès general i social gràcies a una inversió de 791.603 euros. Aquest programa està finançat amb fons del SOIB, del Servei Públic d’Ocupació (SEPE) i té el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE).
 
En dos anys, la convocatòria SOIB Joves Qualificats Entitats Locals (2016-2017 i 2017-2018) ha permès la contractació de 88 joves qualificats a Palma, amb una inversió d’1.431.000 euros.
 
Si se sumen totes les convocatòries de Joves Qualificats a les illes i s’inclou la de SOIB Joves Qualificats a Sector Públic Instrumental 2017-2018 (també UIB), el total de joves amb estudis superiors contractats és de 1.026 beneficiaris, amb una inversió de 21.250.000 euros.
 
 
SOIB Joves Qualificats 2017-2018 a Palma
 
L’objectiu d'aquesta convocatòria és millorar l’ocupabilitat del col·lectiu de joves qualificats i inserir-los en el món laboral mitjançant un contracte de treball de 7 mesos de durada. D’aquesta manera, se supera la barrera que representa la seva manca d’experiència professional relacionada amb la formació cursada per poder accedir a un lloc de treball qualificat.
 
Les persones contractades (15 homes i 31 dones), en pràctiques a jornada completa, són desocupats majors de 18 anys i menors de 30, inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, amb formació acadèmica o professional de grau superior acreditada, sense o poca experiència laboral prèvia en la seva formació.

Els perfils professionals són molts variats i corresponen a estudis de grau en història, belles arts, filologia hispànica, psicologia, mediambient, economia, jurídic,  pedagogia, veterinària, geografia treball social, educació social, graduat social, arquitectura tècnica, i a tècnics en formació professional superior en organitzacions d’activitats esportives, animació sociocultural, comunicació audiovisual, i  administració, entre d’altres.
 
Les entitats a les quals s'han incorporat són també distintes: departaments municipals de Turisme, Comerç i Treball, Habitatge, Ecologia, Sanitat i Consum, Urbanisme, Habitatge i Model de Ciutat; Patronat Municipal de l’Habitatge de Rehabilitació de Barris, IME, Seguretat Ciutadana, Cultura, Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Funció Pública i Batlia.
 
Algunes de les feines que han de dur a terme els joves d’aquest programa són:
  • Campanyes de sensibilització envers el petit comerç a les escoles de Palma.
  • Assessorament a l’Oficina Antidesnonaments.
  • Un pla per controlar les plagues urbanes.
  • Una diagnosi dels habitatges socials de Camp Redó (tinença, composició familiar, etc.)
  • Un projecte de manteniment dels camps de futbol i dels espais exteriors de l’IME.
  • Un projecte pedagògic per als patis de les escoletes del Patronat Municipal d’Escoletes.
  • Classificar el fons d’art i elaborar guies de lectura i guies didàctiques de la biblioteca Ramon Llull.
  • Tasques de catalogació, conservació i restauració a Can Balaguer.
 
 
A l’acte de cloenda també hi han participat el director general d'Ocupació i Economia del Govern, Llorenç Pou i el director del SOIB, Pere Torrens.