LOGO CAIB
Contingut
12 febrer 2021Presidenta

La presidenta Armengol anuncia una remodelació del Govern per reorientar la seva acció a fer front als reptes de la COVID-19 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La presidenta Armengol anuncia una remodelació del Govern per reorientar la seva acció a fer front als reptes de la COVID-19

\ L’executiu disposarà d’una conselleria específica per a la gestió dels fons europeus i una agència de salut pública

\ Mercedes Garrido, Miquel Company i Josep Marí s’incorporen com a consellers i prendran possessió dilluns

 

Avui la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat una remodelació del Govern amb l’objectiu de reorientar la seva acció a fer front als reptes derivats de la COVID-19, i a adaptar els seus recursos a les necessitats actuals, centrades ara en «una fase de reactivació i de reconstrucció de la nostra societat i de la nostra economia». Entre els aspectes principals d’aquesta remodelació hi ha la creació dins l’organigrama de l’executiu d’una conselleria de fons europeus, universitat i cultura, i una agència balear de salut pública.

«Les necessitats actuals són molt diferents de les que teníem a l’inici de la legislatura», ha explicat Armengol, «i ara tenim una oportunitat històrica amb els fons de reconstrucció europea». La nova conselleria agruparà àrees vinculades a la recerca, la gestió directa dels fons que arribin d’Europa, amb la inclusió de la Direcció General de Fons Europeus, i es crearà una nova oficina estratègica que canalitzarà tots els projectes. En aquesta estratègia s’inclourà l’àrea de cultura.

En paral·lel a la creació d’aquesta nova conselleria que reforçarà l’àrea econòmica, també es potenciarà encara més l’àrea de salut, amb la definició d’una agència de salut pública, «que la pandèmia ha revelat indispensable per poder actuar amb més eficàcia en aquesta àrea sanitària», ha explicat la presidenta del Govern. L'Agència ja es va crear mitjançant la Llei de pressuposts de la Comunitat per a enguany i disposarà d’un nou càrrec de direcció per «enfortir el lideratge clínic d’aquesta àrea clau».

Dins aquesta remodelació, s’incorporaran al Govern Mercedes Garrido, com a consellera de Presidència; Miquel Company, com a titular de la nova Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, i Josep Marí, com a conseller de Mobilitat i Habitatge; mentre que el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, serà el nou portaveu del Govern.

La nova Conselleria de Presidència assumirà les competències de Funció Pública i Emergències, que abans tenia la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, que desapareix com a tal. La Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern passarà a dependre de la Vicepresidència.

Amb aquesta reestructuració abandonaran l’executiu Pilar Costa, Isabel Castro i Marc Pons. «Tots tres continuaran fent feina per aquesta terra i continuaran reforçant el projecte progressista des de diferents àmbits», ha avançat Armengol, que ha volgut «agrair de tot cor l’esforç, la dedicació, la bona feina i la tasca immensa que han fet els tres consellers que surten del Govern durant tots aquests anys, i sobretot aquest darrer any, el moment més difícil que ha viscut aquesta societat».

La presidenta ha explicat que aquesta reestructuració de l’organigrama del Govern implicarà una reducció d’una quinzena de càrrecs i assessors, i que l’organigrama definitiu s’acabarà de decidir juntament amb els nous consellers, que prendran possessió del seu càrrec dilluns, abans de la reunió del Consell de Govern.

Nous consellers

Mercedes Garrido i Rodríguez (Felanitx, 1974). Llicenciada en Dret, professió que va exercir entre els anys 2000 i 2007, ha estat consellera de Territori i Infraestructures del Consell Insular de Mallorca durant la passada legislatura (2015-2019), així com regidora municipal i diputada insular en les anteriors. Des de 2019 és diputada al Parlament de les Illes Balears.

Josep Marí i Ribas (Sant Josep de sa Talaia, 1959) ha estat batle de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa) durant onze dels darrers catorze anys. Anteriorment va ser conseller d’Economia i Turisme del Consell Insular d’Eivissa i Formentera i diputat al Parlament de les Illes Balears. Té experiència també a l’empresa privada, on va ser director d’oficina de la Banca March entre 2003 i 2007.

Miquel Company i Pons (Maó, 1985) és tècnic en Gestió Administrativa i Comptabilitat i en Prevenció de Riscs Laborals. Des de 2019 fins avui ha estat conseller executiu del Consell Insular de Menorca d’Economia i Territori, amb responsabilitat sobre la gestió dels projectes econòmics de l’illa. Anteriorment va ser conseller executiu del Consell Insular de Menorca d’Ocupació, Joventut, Projecció Econòmica i Esports entre els anys 2016 i 2019, així com director insular de Projecció Econòmica i Esports el 2015 i 2016. Així mateix, té experiència a l’empresa privada, on va ser gerent d’empreses al Banc Santander entre els anys 2008 i 2015.