LOGO CAIB
Contingut
3 setembre 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

Terracor, premiada per ser la que més envasos agraris va reciclar el 2019 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Terracor, premiada per ser la que més envasos agraris va reciclar el 2019

L’any passat es van recollir 37.600 quilos d’aquest tipus de residus arreu de les Illes Balears

La Societat Agrària de Transformació (SAT) Terracor, de Manacor, ha estat guardonada amb el premi que atorga cada any el Sistema de Recollida d’Envasos Agraris (SIGFITO) a aquella empresa que recicla més agroenvasos. L’any passat, a les Illes Balears es van recollir 37.600 quilos d’aquesta tipologia de residus, 15.000 més que el 2018.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha fet entrega, aquest dijous, del guardó al director general de Terracor, Guillermo Adrover, qui ha declarat estar orgullós de rebre aquest premi i ha remarcat la importància de difondre les bones pràctiques ambientals al camp.

Per la seva banda, Mir ha agraït la feina i compromís de l'empresa a l’hora de gestionar de forma sostenible els seus residus i ha recordat «la necessària implicació de tots els agents socials i institucions per frenar els efectes de l’emergència climàtica i conscienciar el conjunt de la societat sobre la necessitat de canviar el model de gestió de residus». El conseller ha remarcat també la tasca dels punts SIGFITO, «un instrument necessari» per seguir impulsant el reciclatge dels envasos agraris.

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha donat les gràcies a Terracor i ha volgut destacar que «aquest premi reflexa el compromís del sector primari amb la cura del medi ambient i del nostre territori». La consellera ha afegit també que iniciatives com aquesta «són necessàries per al futur de l’activitat, lligat necessàriament a la lluita contra l’escalfament global». Una lluita que «és responsabilitat de totes les institucions i empreses», ha dit.

A les Illes Balears hi ha 35 punts al servei de l’agricultor, ubicats en cooperatives i distribuïdores de productes agraris. La directora general de SIGFITO, Rocío Pastor, ha afirmat que «amb aquests premis reconeixem la tasca tan important que aquests punts de recollida realitzen per cuidar del medi ambient i evitar els efectes devastadors del canvi climàtic a la nostra agricultura, ja que gràcies a què l’agricultor entrega els envasos en aquests punts, a més de produir aliments, contribueix al medi ambient».

En els punts de recollida, s’han de dipositar els envasos buits amb el símbol de SIGFITO, prèviament esbandits i separats per material. Després de l’entrega, s’ha de sol·licitar un albarà digital per justificar el seu compliment amb la normativa.