LOGO CAIB
Contingut
30 març 2022Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors

La conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors habilita el nou sistema de presentació telemàtica de la informació estadística i comptable anual per als distribuïdors d’assegurances NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors habilita el nou sistema de presentació telemàtica de la informació estadística i comptable anual per als distribuïdors d’assegurances

La directora del Tresor, Política Financera i Patrimoni, Aina Galmés, s’ha reunit amb el Col·legi de Mediadors d’Assegurances per mostrar-li el nou sistema de presentació telemàtica de la informació estadística i comptable anual (DEC) que han de complir els distribuïdors d’assegurances. L’habilitació telemàtica s’emmarca dins la bona sintonia i col·laboració que la conselleria manté amb el col·lectiu dels mediadors d’assegurances, on el Govern exerceix les funcions de supervisió i acompanyament.

Des d’avui i fins al 30 d’abril de 2022 els corredors d’assegurances poden remetre la informació estadística i comptable anual corresponent a l’any 2021 gràcies a l’habilitació del nou sistema telemàtic. L'obligació d'informació estadística i comptable s'exigeix a tots els corredors d'assegurances, corredors de reassegurances, agents d'assegurances vinculats i operadors de banca-assegurances respecte d'aquells períodes en els quals s'hagi exercit l'activitat de mediació.

Aina Galmés, ha informat també al president del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de les Illes Balears, Daniel Salamanca, i al vicepresident d’aquesta entitat, Antonio Balaguer dels procediments i obligacions dels distribuïdors d’assegurances, que han d’estar inscrits en el Registre Administratiu de Distribuïdors d'Assegurances i Reassegurances de les Illes Balears (RADAR-IB) prèviament a l'inici i desenvolupament de l'activitat de distribució d'assegurances i reassegurances.

A més, els corredors d'assegurances han de remetre a la Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni, la informació estadística i comptable anual que inclourà dades referents a la declaració de dades generals i requisits per a l'exercici de l'activitat, estructura de l'organització, programa de formació que s'imparteix als empleats i col·laboradors externs, contractes d'assegurances mitjançats, compte de pèrdues i guanys i balanç. Els agents d'assegurances vinculats i els operadors de banca-assegurances també han de remetre anualment la informació comptable i del negoci.

Per altra banda, el president del Col·legi de Mediadors, Daniel Salamanca, també s’ha mostrat interessat en treballar accions per tal d’incrementar les bones practiques del sector, i perseguir els abusos que determinats col·lectius fan en la comercialització de les assegurances. A la reunió també s’han abordat les conseqüències dins l’àmbit de la formació i de les dificultats en què es troben, principalment derivades de la realitat insular.

Al enllaç de la web de la Direcció General del Tresor, Política Financera i Patrimoni es pot accedir a la informació i procediments sobre la declaració d’informació estadística i comptable: https://www.caib.es/sites/mediadorsdassegurances/ca/dec_models_dinformacio_anual_-12083/