18 febrer 2019 | <9ªL> Conselleria de Serveis Socials i Cooperació

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació posa en marxa el primer servei públic d’acompanyament per a persones amb sordceguesa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació posa en marxa el primer servei públic d’acompanyament per a persones amb sordceguesa

Es tracta de la primera comunitat autònoma que concerta aquest servei de mediació comunicativa
 
Més de 25 persones amb sordceguesa de les Illes Balears podran sol·licitar l’acompanyament de la figura del mediador comunicatiu, un nou servei públic i gratuït que avui han presentat la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i responsables de la Fundació ONCE per a l’Atenció de Persones amb Sordceguesa (FOAPS). La concertació social d’aquest servei permetrà que les persones amb sordceguesa de les Illes Balears amb un grau de discapacitat igual o superior al 65 % puguin disposar de fins a 15 hores setmanals d’acompanyament. La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació destina 113.000 euros al concert amb FOAPS, l’entitat que desenvolupa el servei i disposa dels mediadors comunicatius, 5.400 hores d’intervenció directa, que inclouen acompanyament en 2.700 activitats de la vida diària, especialment en les relacionades amb l’educació i la integració laboral.
 
La signatura de l’acord, avui de matí, ha fet que les Illes Balears siguin la primera comunitat autònoma que concerta aquest servei per a persones amb sordceguesa. “Que la concertació social la fem amb FOAPS, que ja ofereix a les Illes Balears un servei semblant, facilita molt l’eficàcia i l’eficiència del servei i permetrà que, en molts de casos, els mediadors comunicatius siguin els mateixos”, ha explicat la consellera Fina Santiago.
 
L’accés a aquest servei públic es fa mitjançant el servei de valoració de la discapacitat de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que oferirà un mediador comunicatiu segons la necessitat de cada persona usuària. “És un programa d’atenció directa fet a mida, que se sumarà a les hores de servei que ja ofereix FOAPS i que en permetrà la continuïtat i que més persones se’n puguin beneficiar”, ha apuntat Esther Requena, gerent de FOAPS.
 
El professional que farà l’acompanyament a la persona amb sordceguesa és un mediador comunicatiu format al Centre Integrat de Formació Professional de Son Llebre, fet que en garanteix la contractació.