LOGO CAIB
Contingut
28 juny 2020Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat actualitza el mapa de recursos LGTBI NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat actualitza el mapa de recursos LGTBI

El mapa de recursos LGTBI de les Illes Balears, amb informació sobre les entitats, els serveis i altres recursos destinats al col·lectiu LGTBI, ha estat actualitzat per part del Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Secual i de Gènere, depenent de la Direcció General de Drets i Diversitat.

A més d'ampliar l'apartat destinat a recursos per fer front a situacions d'LGTBI-fòbia, s'han actualitzat les dades bàsiques de les entitats LGTBI de les Illes Balears i s'han incorporat altres entitats compromeses amb la diversitat sexual i de gènere. El nou mapa també inclou informació actualitzada sobre els recursos municipals, insulars, autonòmics i estatals, i compta amb tota la informació referida al Consell LGTBI de les Illes Balears.

El mapa de recursos està dividit en 7 apartats i un vuitè apartat que conté els annexos. El primer apartat és el referit a les situacions d'LGTBI-fòbia i ofereix informació completa sobre els passos a seguir en el cas de voler denunciar una situació d'LGTBI-fòbia. En el següent apartat, s'informa sobre les associacions existents a les Balears de defensa dels drets LGTBI i sobre les entitats compromeses amb la diversitat sexual i de gènere. Pel que fa a l'apartat 3, és el referit als recursos estatals, mentre que el quart explica quins són els recursos autonòmics. És en aquest apartat que es detallen les dades de contacte i les funcions de serveis com el Servei d'atenció telefònica i acompanyament en situacions d'LGTBI-fòbia i d'organismes com l'Institut Balear de la Dona, l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència, l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar (Convivèxit) o la Consulta d'Identitat de Gènere, entre d'altres.

La resta d'apartats contenen informació sobre els recursos dels consells insulars (apartat 5), el Consell LGTBI (apartat 6) i els recursos municipals (apartat 7). Finalment, l'apartat 8 conté diversos annexos amb normativa LGTBI de les Illes Balears i protocols i procediments d'actuació, entre els quals s'inclouen el protocol d'atenció sanitària a les persones trans* o els procediments per al canvi registral del sexe i del nom, entre d'altres.

El mapa de recursos LGTBI es pot consultar a la web del Govern de les Illes Balears en el següent enllaç.