LOGO CAIB
Contingut
18 agost 2021Conselleria de Salut i Consum

La consellera de Salut i Consum es reuneix amb l’associació de persones i familiars amb trastorns mentals La Nostra Veu NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La consellera de Salut i Consum es reuneix amb l’associació de persones i familiars amb trastorns mentals La Nostra Veu

L’entitat ha duit a terme tallers i activitats en les diferents àrees assistencials de salut mental de Mallorca, Menorca i Eivissa

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, s’han reunit avui amb els representants de l’associació de persones i familiars amb trastorns mentals La Nostra Veu.

Durant la trobada, Gómez ha explicat que el Pla Estratègic de Salut Mental (2016-2022) té per objectiu prioritari la lluita contra l’estigma associat als trastorns mentals.

La consellera ha avalat la labor que du a terme el grup de treball de lluita contra l’estigma, en el qual participen representants d’entitats del tercer sector i usuaris dels diferents recursos i serveis.

Vicente Galaso, president de La Nostra Veu, ha explicat el seu compromís dins del grup de treball de lluita contra l’estigma, l’objectiu del qual és oferir una visió d’atenció centrada en la persona com a peça clau per a l’autogestió. «Per reduir l’estigma el millor és compartir espais i activitats amb qui ho viu en primera persona», ha dit.

En aquest sentit, el taller de fotografia «Jo no som el meu diagnòstic», organitzat per La Nostra Veu, ha enfortit llaços en els equips de professionals en les diferents àrees assistencials de salut de Mallorca, Menorca i Eivissa i Formentera. «El taller ha proporcionat a professionals i pacients un espai comú en el qual expressar emocions i sentiments utilitzant la imatge com a fil conductor», ha manifestat.

Un altre dels projectes artístics realitzat entre usuaris i professionals és el taller d’escriptura «La forma dels somnis», organitzat per La Nostra Veu i coordinat per l'Hospital Comarcal d'Inca i la Universitat de les Illes Balears. Els propers mesos s’editarà el llibre Quimeras: literatura, creación y salud mental, llibre antològic sobre somnis i salut mental.

La Nostra Veu també ha estat una peça fonamental en l'organització d'activitats com el Dia de l'Orgull Boig o el Dia Mundial de la Salut Mental.

Gómez s’ha compromès a donar continuïtat al treball que du a terme l'entitat, potenciant les activitats artístiques i culturals com a instruments d'integració, inclusió, sensibilització i lluita contra l'estigma associat als trastorns mentals.

 

La Nostra Veu

La Nostra Veu és una associació d'usuaris i familiars dels serveis de salut mental de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Es va constituir l'any 2011 per part d’un grup de familiars i usuaris de la UCR Son Gibert. Per a més informació, podeu contactar-hi a través dels telèfons 871 71 53 88/656 32 66 86 o per correu electrònic a l'adreça: nostraveubalears@gmail.com.