LOGO CAIB
11 de maig de 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

La campanya Let’s Clean Europa compta enguany a Balears amb 29 activitats on hi participen 2.300 voluntaris NNota Informativa

Foto de noticia

La campanya Let’s Clean Europa compta enguany a Balears amb 29 activitats on hi participen 2.300 voluntaris

Els voluntaris han recollit tot tipus de residus a l’Àrea Biològica crítica de Magaluf
A la tercera edició de la campanya de recollida de residus Let’s Clean Europe hi participen 2.300 voluntaris d’una trentena d’entitats que hauran realitzat, en finalitzar al mes de juny, 29 activitats a les Illes Balears. Avui se n’ha celebrat una d’elles a l’Àrea Biològica Crítica de Magaluf, organitzada per l’Ajuntament de Calvià i la Creu Roja amb la col·laboració del Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. La vintena voluntaris han recollit tot tipus de residus. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal ha agraït la feina als voluntaris i ha recordat la importància biològica d’aquesta zona així com la importància de la conscienciació ciutadana “per a que activitats com aquesta no siguin necessàries hi juga un paper molt important la consciencia mediambiental que va adquirint la societat i també els canvis necessaris en el consum excessiu de plàstics”.
 
La campanya, que es fa a nivell europeu, te per objectiu conscienciar amb diferents activitats sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i per promoure la seva recollida als boscos o platges. 
Ja s’han recollit més de 300 kilos de residus en les 8 activitats que s’han realitzat ja a les Illes Balears dins aquesta campanya que es dur a terme a nivell europeu, en la qual hi participen ong, centres educatius, ajuntaments i d’altres entitats i que està coordinada a la nostra comunitat autònoma per la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus.
 
L’objectiu de la jornada d’avui a Calvià era la sensibilització i la neteja de residus aquesta zona d’especial interès biològic així com donar a conèixer aquesta zona de Magaluf, les espècies endèmiques que hi viuen i els esforços per la seva conservació.
 
En la campanya de 2018 hi participen una trentena d’entitats La conselleria subministra a les entitats participants el material per dur a terme les activitats: guants protectors, gorres, bosses de fems, bosses de tela i bàscules per compatibilitzar els residus.