LOGO CAIB
Contingut
5 desembre 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

L'IBANAT conclou les tasques de reparació de la Volta del General NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L'IBANAT conclou les tasques de reparació de la Volta del General

El camí, que forma part de les rutes senderistes del Consell de Mallorca, va quedar impracticable després del temporal de finals d'agost

L'Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha finalitzat les tasques de restauració del camí de la Volta del General, al terme municipal de Banyalbufar, que va quedar greument afectat pel fort temporal que va afectar la zona el passat dia 29 d'agost. Les tasques van començar el primer d'octubre, dia en què el personal de l’empresa pública acabava el servei presencial de la campanya d’incendis forestals i s'han executat amb mitjans propis, destinant-hi dues brigades i un tractor forestal.

La restauració es va iniciar després de rebre la petició de col·laboració del Consell de Mallorca, una vegada es va constatar que el camí, que forma part de la seva xarxa d'itineraris naturals, havia quedat intransitable a causa de la gran quantitat d'arbres caiguts i restes de vegetació i que, fins i tot, era insegur en alguns dels seus trams. Les actuacions han consistit, essencialment, en la retirada de la gran quantitat d’arbres caiguts i restes de vegetació i en anar-la triturant per deixar-la a la mateixa zona. 

Una vegada finalitzada l'actuació, els excursionistes ja poden tornar a transitar amb seguretat pel camí, un dels més populars del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana. D'aquesta manera, la ciutadania ja disposa d'una alternativa més en cas que decideixi passar part del seu temps de lleure, aquests propers dies festius, en espais oberts, tal com recomanen les autoritats sanitàries com a millor mesura per combatre el risc de contagi de COVID-19.

La conselleria de Medi Ambient i Territori recomana gaudir dels espais naturals amb seny després de les grans afluències registrades els darrers caps de setmana, motivades per la situació excepcional motivada per la pandèmia. En aquest sentit, i per evitar que certs indrets pateixin una pressió humana que pugui resultar perjudicial per al medi natural, recorda que hi ha una gran quantitat de rutes i itineraris disponibles i que es poden consultar a pàgines com balearnatura.com, xarxanatura.es o caminsdepedra.conselldemallorca.cat. Es recomana en tot moment informar-se a través de pàgines oficials per tal d'assegurar que la informació que es rep és correcta i evitar així l'accès a espais restringits, com ara les Zones d'exclusió del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana. Es recorda, també, la obligatorietat de dur els cans fermats en els espais naturals protegits així com la de respectar els punts de pas establerts.