LOGO CAIB
7 març 2019Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

Interceptats dos furtius en diferents reserves marines de les Illes NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Interceptats dos furtius en diferents reserves marines de les Illes

L’augment de la vigilància, punt clau per dur a terme aquestes actuacions
Una embarcació de pesca recreativa va ser interceptada, la setmana passada, pescant en una jornada en la qual no està permès fer-ho a la zona d’aigües interiors de la Reserva Marina del Llevant de Mallorca- Cala Ratjada. Dos inspectors del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, amb el suport del servei de la reserva marina varen constatar, posteriorment, que l’embarcació no tenia llicència, que havia capturat un nombre d’exemplars superior a la quota permesa i que no s’havia tallat la coa als peixos.

L’expedient administratiu sancionador ja es troba a la Direcció General de Pesca i Medi Marí. Per a aquestes infraccions s’han incoat expedients sancionadors amb propostes de multes que oscil·len entre 601 i 6.000 euros.

Cal recordar que la Reserva Marina de Llevant de Mallorca- Cala Ratjada (RMLL), creada el 2007, compta amb una àrea de reserva integral, una reserva parcial en aigües interiors (controlada pel Govern autonòmic) i una reserva parcial en aigües exteriors (controlada pel Govern de l’Estat), existint un conveni que empara la col·laboració entre ambdues administracions per la gestió de la reserva.

Per altra banda, els guarda pesca de la recent creada Reserva Marina de sa Punta de sa Creu a Formentera han localitzat i retirat una xarxa d’emmallament, popularment anomenada solta, calada prop de la mateixa Punta de sa Creu. La xarxa anava carregada de peix de diverses espècies, com palomines, llisses, verderols i oblades, entre d’altres. A més, no es trobava abalisada de forma reglamentària, de manera que no se’n pot identificar el propietari. Els vigilants varen retirar la xarxa, ja que, a més de no estar permesa, també implica un perill per al trànsit de les embarcacions. En aquesta ocasió, les captures mortes de la xarxa il·legal es varen dur a un centre benèfic i les peces vives s’alliberaren a la mar.

Segons el director general de Pesca i Medi Marí, Joan Mercant, «l’increment de vigilància a les reserves marines va donant fruit». Mercant ha ressaltat que «des que, al setembre del 2017, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca va incrementar la vigilància a les reserves marines gràcies a un dels projectes finançats amb el fons de l’impost de turisme sostenible, s’han duplicat els efectius i mitjans de vigilància».