LOGO CAIB
Contingut
21 febrer 2022Conselleria d'Afers Socials i Esports

Es reactiven els tallers per a cuidadors i cuidadores familiars no professionals de persones en situació de dependència NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Es reactiven els tallers per a cuidadors i cuidadores familiars no professionals de persones en situació de dependència

Se’ls ofereixen eines, acompanyament i suport

Hi ha previst tres tallers, a Manacor, Sóller i Palma

Es tornen a posar en marxa els tallers per formar cuidadors/es familiars no professionals dedicats a l’autocura i l’atenció a persones dependents per tal de oferir-los eines per desenvolupar les seves tasques i, sobretot, acompanyament i suport. Es reactiven després de la pausa a causa de la pandèmia, amb l’objectiu que se’n puguin fer diversos durant aquest any.

Els tallers preveuen definir què ha de fer un cuidador/a i establir pautes d’higiene, alimentació, mobilitat, afectivitat, relaxació, i procés del dol.

Des del 2012, s’han format un total de 2.614 persones. 

A causa de la pandèmia, el 2020 únicament 2 dels tallers planificats es varen finalitzar, amb un total 34 assistents inscrits.

El primer taller previst comença aquest dilluns 21 de febrer, a la Llar de Manacor. Els cursos tenen una durada mínima de 15 hores. Per ara n’hi ha previst dos més: a Sóller, el 26 de febrer, i un de tercer, al Centre de Salut d’Arquitecte Bennàssar de Palma, el 26 d’abril.

L’actual oferta formativa l’impulsa la Conselleria d’Afers Socials i Esports amb la col·laboració del Servei de Salut de les Illes Balears i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS).