LOGO CAIB
Contingut
28 juliol 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

Es constitueix la comissió de seguiment del Conveni que permetrà ordenar i regular el fondeig a l’Estany des Peix NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Es constitueix la comissió de seguiment del Conveni que permetrà ordenar i regular el fondeig a l’Estany des Peix

La conselleria de Medi Ambient i Territori ja ha rebut la concessió de Costes

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha presidit, aquest dimarts, la primera comissió de seguiment del conveni de col·laboració entre la conselleria de Medi Ambient i Territori i el Consell de Formentera per a l’execució i gestió de les instal·lacions de pantalans flotants i fondejos ecològics a l’Estany des Peix signat l’any passat.

La trobada s’ha celebrat una vegada la conselleria ha rebut, per part de Demarcació de Costes, la concessió administrativa per gestionar els fondejos a l’estany per un període de 15 anys prorrogables 15 més. En virtut del conveni, la conselleria cedirà aquesta concessió al consell insular que serà l’encarregat de regular els fondejos en aquest espai, situat dins del Parc Natural de Ses Salines d’Eivissa i Formentera.

Tal com recull el Conveni, per l’adjudicació dels amarraments, el Consell elaborarà i proposarà un Reglament d’ús que establirà els requisits mínims per accedir a un amarrament que vetlli per la conservació dels valors mediambientals i tradicions propis de l’Estany.

Per part seva, la conselleria assumeix el seguiment i el control científic dels efectes de les instal·lacions en la flora, la fauna i el medi ambient i, si escau, l’execució de projectes de recuperació i de conservació dels hàbitats associats a l’Estany, amb la col·laboració del Consell insular. El projecte està finançat amb 652.154 € provinents dels fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS).

El director general ha mantingut una reunió prèvia amb representants de la institució insular i la societat civil per a presentar-los el Pla de gestió Xarxa Natura 2000 de l’illa que engloba 8.518,49 hectàrees en cinc espais inclosos dins la principal xarxa europea de conservació de la biodiversitat.