LOGO CAIB
Contingut
6 març 2020Conselleria de Salut i Consum

Es confirma un cas positiu de SARS-CoV-2 a Eivissa NNota Informativa

Foto de noticia

Es confirma un cas positiu de SARS-CoV-2 a Eivissa

És un home procedent d’Itàlia i que ha quedat ingressat a l’Hospital Can Misses

El Laboratori de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha confirmat un cas positiu per SARS-CoV-2 d'un home procedent d’Itàlia, lloc on resideix habitualment, i que es troba a Eivissa. Les mostres s’han enviat al Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III per confirmar la infecció o descartar-la.

 

L'home va presentar símptomes (febre i tos) aquesta setmana. Per aquest motiu, va ingressar a Can Misses i se li varen extreure mostres que s’enviaren per analitzar-les a l’Hospital Universitari Son Espases, on s’han processat fins que s’ha tengut el resultat positiu.

 

La Direcció General de Salut Pública i Participació ha iniciat l’estudi corresponent de casos que hagin pogut tenir contacte amb aquest home.

 

La Conselleria de Salut i Consum reitera, una vegada més, la petició de respecte màxim envers la privacitat  i les dades de caràcter personal d’aquest pacient.

A més, reitera que davant qualsevol dubte la població es pot dirigir al servei d’atenció telefònica 061 Salut Respon.

 

Així mateix, la Conselleria vol traslladar, de bell nou, un missatge de tranquil·litat i de confiança en la tasca que duen a terme tots els professionals de la salut i en la feina estreta i coordinada amb el Ministeri de Sanitat.

 

Actualment, la situació a les àrees d’urgències i d’hospitalització dels hospitals de les Illes Balears és de normalitat.

 

La Conselleria de Salut i Consum recorda que el Gabinet de Comunicació és a disposició dels mitjans per contrastar qualsevol dada i evitar, d’aquesta manera, que es puguin produir imprecisions i confusions en les informacions.

El cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Can Misses, Ramón Canet, atendrà els mitjans de comunicació interessats a les 16.30 hores, a la zona de gerència de l’hospital (entrada per Edifici J).