LOGO CAIB
Contingut
11 febrer 2021Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

Els centres educatius de Balears podran gaudir de funcions teatrals en streaming NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Els centres educatius de Balears podran gaudir de funcions teatrals en streaming

Educació i Principal col·laboren per difondre el teatre a l’àmbit educatiu mentre la situació sanitària faci difícil les funcions matinals per a escolars.

Es preveuen més col·laboracions entre ambdues institucions al proper curs

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears, Martí March, i el director del Teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà, han presentat avui el projecte Principal Educatiu Streaming que permet que els centres escolars de primària i secundària puguin disposar de funcions teatrals en streaming per ser visionades a l'aula.

A través d’aquesta iniciativa el Teatre Principal de Palma posa a disposició dels centres educatius de les Illes Balears sis obres amb un marcat interès pedagògic per a diferents nivells educatius. L’alumnat de primària tendrà a l’abast les obres Atxiiiim!!!Una petita historia sobre l’amistat de la companyia La Curiosa i Polzet de Zum Zum Teatre. Mentre que l’alumnat de secundària i batxillerat accedirà a les obres Divinas Palabras, original de Valle-Inclán en una producció del Centro Dramático Nacional; Clitemnestra. La casa dels noms, de Colm Toibin en una producció del Teatre Principal de Palma i Testamento; Els Ocells de La Calòrica; i Tirant, coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la Compañía Nacional de Teatro Clásico. Tots aquests espectacles han estat enregistrats en alta qualitat d’imatge i so per a la seva emissió durant les representacions que s’han fet durant aquesta temporada al mateix Teatre Principal de Palma.

Gràcies a la col·laboració d’ambdues institucions i als acords pactats amb les companyies productores dels muntatges, l'accés a aquests espectacles serà gratuït per als estudiants i el seu visionat es podrà adaptar a la situació de cada centre. Els docents interessats podran sol·licitar l’accés als espectacles de manera independent,  i aquests es podran veure des del centre o de manera individual, a cada alumne, des de casa seva, en aquells casos que les classes es facin de manera semipresencial. El projecte Principal Educatiu Streaming està obert tant a centres públics com concertats de les Illes Balears.

Des de la Conselleria s’ha explicat que d’una situació clarament negativa com la que ha suposat la pandèmia, en general, i també al món educatiu,  es poden treure aprenentatges positius com el fet de perdre la por als entorns digitals i aprofitar al màxim les oportunitats que aquests faciliten.

El conseller ha destacat el fet que “ens consta l’interès que hi ha per part de la direcció del Teatre Principal en impulsar la seva àrea educativa i compten amb tot el nostre suport per a fer-ho possible”. De fet, ja s’ha previst que en el proper curs 2021/22 el programa Tutoria teatral del Teatre Principal passi a formar part de l’oferta formativa de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i compti amb el reconeixement de crèdits oficials.

El director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà ha expressat la voluntat del teatre per col·laborar amb totes aquelles institucions amb les quals comparteixen objectius, i el foment de la cultura entre el públic jove és un dels importants. “Durant aquest curs estam impulsant també la formació de grups d’estudiants a les funcions amb horari normal, i hem comprovat que aquesta estratègia està ajudant a rejovenir de manera evident el públic del teatre.”

Per tal de donar a conèixer la iniciativa, el Teatre Principal ha produït un vídeo en format horitzontal adreçat als propis alumnes que es difondrà a Instagram i Tiktok.