LOGO CAIB
13 juny 2018Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

Els Bombers de Mallorca incorporen 24 nous professionals que han superat el Curs Basic organitzat per l’EBAP NNota Informativa

Foto de noticia

Els Bombers de Mallorca incorporen 24 nous professionals que han superat el Curs Basic organitzat per l’EBAP

11 d’aquests nous bombers entraran al cos com a funcionaris de carrera; els altres 13, com a interins. La consellera Catalina Cladera participa en l’acte de lliurament de diplomes
L’Escola Balear d’Administració Pública i el Consell Insular de Mallorca han col·laborat en l’organització del Curs Bàsic de Bombers 2017/2018, que permetrà al cos de Bombers de Mallorca sumar 24 nous efectius, els alumnes que avui rebut el diploma acreditatiu de la superació del període de formació lectiu que s’ha allargat per espai de cinc mesos.
 
La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Catalina Cladera, la consellera insular de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, i el seu homòleg de Desenvolupament Local, Joan Font, han clausurat el curs de formació per a bombers que s’ha organitzat juntament amb l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP).
En l’acte de cloenda del curs també hi ha participat el secretari tècnic de Modernització i Funció Pública, Joan Cifre; el director insular de Funció Pública, Pau Morey, i el director de l’EBAP, Jaime Tovar.
 
Els 24 alumnes que han superat el Curs Bàsic de Bombers entraran a formar part de la plantilla del cos dels Bombers de Mallorca de manera immediata.  Han hagut de superar una fase de selecció prèvia, i un període formatiu de més de 600 hores teòrico-pràctiques. El temari del Curs Bàsic ha inclòs 8 mòduls amb sessions sobre operacions i rescat; control i extinció d’incendis; maneig de recursos; fenòmens naturals; ciències aplicades i responsabilitats personals. El període formatiu s’ha completat amb diverses sessions pràctiques, entre les quals hi ha un curs de formació intensiva amb foc real al centre SEGANOSA, a Vigo.
 
Les habilitats adquirides pels nous bombers els permeten afrontar diferents situacions d’emergència, per a fer feina en equip, per manejar equipaments i vehicles especials, i per conèixer els diferents protocols de seguretat i la seva aplicació.
 
 “Ja teniu les eines al vostre abast per a ser bombers professionals del Consell de Mallorca, probablement el somni que teníeu des de petits”, ha afirmat Cladera, que ha destacat el valor de “servei públic” que comporta la feina de bomber com a “servidor públic”. Una condició que tant Cladera com Joan Font han relacionat amb la figura del pilot d’avió del servei d’extinció d’incendis de l’Ibanat que hores d’ara es troba desaparegut mentre realitzava un vol de reconeixement.
 
De la seva banda Carmen Palomino s’ha referit a la importància de formar nous bombers a Mallorca, i ha lloat “l’esforç” que tant alumnes com instructors han demostrat durant el Curs Bàsic. Des de l’any 2011 no s’havien convocat oposicions per als Bombers de Mallorca. A la convocatòria actual, 387 aspirants participaren a la primera prova.