LOGO CAIB
Contingut
27 abril 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

Els bens criats a finques públiques de l’IBANAT s’adhereixen a la marca «Me ecològic de Mallorca» NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Els bens criats a finques públiques de l’IBANAT s’adhereixen a la marca «Me ecològic de Mallorca»

Més d’un centenar d’exemplars han estat cedits enguany a la Cooperativa Pagesos Ecològics de Mallorca

Una vintena de bens criats a la finca pública de Son Real, a Santa Margalida, han estat entregats, aquest dilluns, a la cooperativa Pagesos Ecològics de Mallorca. L’entrega es produeix en el marc de l’adhesió, el passat mes de gener, de l’Institut Balear de Natura (IBANAT) al projecte de promoció «Me ecològic de Mallorca».

Els bens de les finques públiques gestionades per IBANAT disposen de la corresponent certificació ecològica des de fa uns anys, però fins a enguany la seva carn no s’havia comercialitzat. El procés per a l’obtenció del certificat està sota la supervisió del Consell Balear de Producció Agrària Ecològica (CBPAE).

La gestió agroramadera que l’IBANAT du a terme a les finques públiques té com a objectiu el manteniment del paisatge, que facilita la prevenció dels incendis forestals a través de les bones pràctiques agrícoles i els usos tradicionals.

Els adobs que s’hi usen són d’origen orgànic, ja siguin els mateixos fems dels animals que s’hi crien, restes de poda o adob en verd. El bestiar gaudeix d’accés a l’aire lliure, sempre que les condicions meteorològiques i les de la terra ho permetin.

Es fa un maneig de moviment d’animals que permet el descans de la terra i evita la producció de sobrepasturatge. A més, s’han adaptat les càrregues ramaderes a la realitat de cada finca i a les necessitats de reducció de combustible pel que fa a la prevenció d’incendis forestals. El programa sanitari del bestiar també és específic perquè no s’usen mai els antibiòtics com a preventiu ni està permès l’ús de substàncies per estimular el creixement o controlar la reproducció.

La carn dels bens es pot adquirir als punts de venda i distribució de «Me ecològic de Mallorca». Des del gener, ja s’han comercialitzat un centenar de bens de les finques de Son Real i del Parc Natural de la Península de Llevant. A partir del mes de juny també es vendran els de la finca pública de Planícia.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha destacat que «aquesta col·laboració suposa una passa més en la millora de la conservació del medi ambient i del paisatge tradicional de les Illes Balears». En aquest sentit, ha afegit que «la conservació de la pagesia i del territori van de bracet» i ha fet una crida al consum del producte local «més necessari que mai en aquests dies tan difícils».