LOGO CAIB
Contingut
11 novembre 2019Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

El vicepresident Juan Pedro Yllanes i la consellera Isabel Castro presenten la 13a convocatòria dels Premis Emprenedor XXI de CaixaBank NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El vicepresident Juan Pedro Yllanes i la consellera Isabel Castro presenten la 13a convocatòria dels Premis Emprenedor XXI de CaixaBank

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes; la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro; i la directora territorial de CaixaBank a Balears, María Cruz Rivera, han presentat aquest matí la 13a edició dels Premis EmprenedorXXI. Aquests guardons pretenen identificar joves empreses innovadores que, tot i haver obtengut uns primers resultats amb èxit, tenen previst un pla de creixement ambiciós i necessiten recursos per dur-lo endavant. L’acte ha comptat també amb la presència d’Álvaro Sanz, soci i director de projectes científics de Global Cen, guanyador a Balears de la passada edició.

Els Premis EmprenedorXXI són una iniciativa impulsada i organitzada per CaixaBank, a través de la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors DayOne; i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d'ENISA, Empresa Nacional d’Innovació. L’administració de la Comunitat Autònoma col·labora en l’organització del Premi EmprenedorXXI a través de l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), depenent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, i la Fundació Bit, depenent de la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització.

El vicepresident Yllanes ha declarat que “l’emprenedoria és un motor generador de canvis socials i productius que ha d’anar sempre acompanyada d’una base de formació i innovació per tenir èxit i ser competitiva”, i ha convidat a persones emprenedores i empreses a conèixer i utilitzar tots els recursos públics existents que contribueixen a la creació o el creixement de les empreses. Yllanes ha recordat que el paper de l’IDI és “cobrir les necessitats d’emprenedoria i crear les condicions òptimes perquè totes les idees de negoci que s’inicien puguin convertir-se en realitat”. L’IDI compta amb el programa iemprèn que assessora persones emprenedores en les fases clau per iniciar un negoci: la idea, el pla econòmic i financer, el de màrqueting, i els tràmits necessaris per facilitar el camí a la creació d’una empresa.

La consellera Isabel Castro ha subratllat el caràcter estratègic de la Fundació Bit en la definició, desenvolupament i implementació de l'estratègia TIC del Govern de les Illes Balears, destacant especialment el paper del ParcBit com a principal focus d'innovació a les Balears. "Des de la seva inauguració el 2002, el ParcBit ha anat creixent amb solvència fins a convertir-se en l'epicentre del talent innovador de les Illes Balears. Actualment, compta amb més de 3.000 treballadors i treballadores de 171 empreses dedicades al sector TIC o directament involucrades en la recerca i la innovació. D'aquestes, al voltant de 50 poden optar a participar en els Premis EmprenedorXXI. Hem d'agrair a CaixaBank el seu compromís amb aquest projecte que fomenta el desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement", ha afegit Castro.

Els Premis EmprenedorXXI estan dirigits a empreses tecnològiques i innovadores de Balears amb un potencial elevat de creixement amb menys de tres anys d’activitat. Els interessats poden presentar la seva iniciativa fins el proper 4 de desembre i enviar la candidatura a través del web www.emprendedorXXI.es.

La primera fase del Premi EmprenedorXXI és el guardó a l’empresa amb major impacte a la seva comunitat autònoma, que a les Illes Balears es lliurarà el proper 12 de febrer de 2020. El guanyador de cada comunitat autònoma se’n durà 5.000 euros. Posteriorment, es guardonaran a nivell nacional les millors empreses dels sectors Agrofood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a la gent gran), Mobility (solucions per a la mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d’impacte social), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros. Tots els guanyadors accediran a programa d’acompanyament internacional a Sillicon Valley organitzat amb la Singularity University i una prestigiosa escola de negocis, o a una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial de la Universitat de Cambridge.

L’any passat, un total de 22 empreses es varen presentar a l’edició dels Premis EmprenedorXXI de les Illes Balears. L’empresa guanyadora va ser Goblal Cen, que desenvolupa tecnologia i aplicacions per a un nou sistema de medició del camp elèctric natural amb l’objectiu d’afavorir una producció agrícola més eficient i sostenible.