LOGO CAIB
21 febrer 2019Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca

El tram final del Torrent de na Bàrbara quedarà totalment endegat el proper estiu NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El tram final del Torrent de na Bàrbara quedarà totalment endegat el proper estiu

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca va adjudicar les obres per un import de 449.897,48 €
El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, i la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, han visitat, aquest dijous, les obres de manteniment i millora del Torrent de na Bàrbara, a Palma, entre la Ma-15 i l’avinguda de Mèxic. Les obres, que es van iniciar el mes de novembre, es van adjudicar per un import de 449.897,48 € i tenen un termini d’execució de vuit mesos.

Vidal ha explicat que aquesta actuació millorarà l’endegament del torrent mitjançant la neteja i la canalització d’aquest tram, d’una longitud de 280 metres. D’aquesta manera, segons que ha destacat, disminuirà el risc d’inundació i es complirà una reivindicació històrica dels veïnats.

Fins ara, el Torrent de na Bàrbara es trobava sense canalitzar entre l’avinguda de Mèxic i la carretera de Manacor. Aquest projecte recull les noves prescripcions de les planificacions vigents de referència: el Pla de Gestió del Risc d’Inundació de la Demarcació Hidrogràfica de les Illes Balears, aprovat el 2016, i el Pla Hidrològic de les Illes Balears, la revisió del qual fou aprovada el passat 8 de febrer en Consell de Ministres.

Amb aquestes obres es completa la canalització del torrent en el tram final. L’estiu passat ja es van executar les obres de canalització del tram, d’uns 200 metres, que va de l’escola de Sant Josep Obrer a la carretera de Sineu Ma-3018. En aquest cas, es va ampliar la llera del torrent a una amplada de base de 10,50 metres i una alçada de 2,50 metres. Les obres van tenir un cost de 301.336,22 euros (IVA inclòs).

El Torrent de na Bàrbara té una longitud aproximada de 17,17 km i una conca de 36 km2. Per tant, genera una potència d’aigua molt elevada en una zona, a més, sotmesa a una forta pressió urbanística. Com que es tracta d’una zona en risc d’inundació greu i davant la necessitat d’assegurar la seguretat de les persones, les mesures que s’hi han pres van encaminades a millorar la capacitat de desguàs de l’aigua en comptes de recuperar les funcions d’infiltració d’aigua en aqüífers i la de connector ecològic, tal com seria preferible.