LOGO CAIB
Contingut
14 agost 2019Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

El SOIB gestionarà 51,3 milions d’euros dels Fons de la Conferència Sectorial per a polítiques actives d’ocupació a les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia

El SOIB gestionarà 51,3 milions d’euros dels Fons de la Conferència Sectorial per a polítiques actives d’ocupació a les Illes Balears

Més de 70.000 persones es beneficiaran durant 2019 de les polítiques d’ocupació del SOIB

SOIB

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) gestionarà durant 2019 un pressupost de 51,3 milions d’euros procedents de la Conferència Sectorial (Ministeri de Treball) per a desenvolupar polítiques actives d’ocupació en la present anualitat.

Aquesta quantitat representa un increment del 7,5% respecte a 2018 (3,6 milions d’euros més). L’increment que ha obtingut el Servei d’Ocupació respon als bons resultats obtinguts en el desplegament de les polítiques actives d’ocupació d’anys anteriors, que ha permès obtenir un elevat nivell de compliment de les polítiques realitzades. Amb el desplegament del pressupost d’enguany, més de 70.00 persones s’hauran beneficiat de les polítiques d’ocupació impulsades des del SOIB.

En el 2018 el SOIB va ser la segona Comunitat Autònoma de tot l’Estat que major puntuació va obtenir per la consecució dels seus objectius. D’aquesta manera, el SOIB gestionarà en el 2019 uns 100 milions d’euros, que procedeixen de diferents fons, com són els propis de la Comunitat, fons de Conferència sectorial, de la Unió Europea, a través dels programes del Fons Social Europeu i de l’Impost de Turisme Sostenible. El pressupost del SOIB donarà cobertura a més de 70.000 persones inscrites en el servei.

La millora en la planificació i gestió de les polítiques del SOIB ha permès, així mateix, que des del 2015 el pressupost provinent de la Conferència Sectorial per a les Illes Balears hagi passat de 28,2 a 51,3 milions d’euros, el que suposa un increment de 23,1 milions, un 82% més en els darrers quatre anys.

Amb l’aprovació, en la passada Conferència Sectorial, de la distribució dels fons per a polítiques d’Ocupació, el SOIB es garanteix poder mantenir les polítiques que contribueixen a reduir la precarietat laboral i augmentar l’ocupabilitat de les persones aturades amb més dificultats per a la seva inserció.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha celebrat l’increment de recursos per al SOIB, ja que “d’aquesta manera es milloraran les proteccions per col·lectius de desocupats més vulnerables, com són els joves, els majors de 45 anys, els aturats de llarga durada o les dones víctimes de violència masclista”.