LOGO CAIB
Contingut
4 febrer 2022Conselleria de Medi Ambient i Territori

El SITIBSA actualitza la fotografia aèria oficial de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El SITIBSA actualitza la fotografia aèria oficial de les Illes Balears

Es tracta de la segona actualització que es completa aquesta legislatura

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i la gerent del Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA), Xisca Mir, han presentat, aquest divendres, la nova ortofotografia aèria oficial de l’arxipèlag, corresponent a l’any 2021.

El conseller Mir ha destacat que es tracta de la segona actualització que el SITIBSA executa aquesta legislatura, «consolidant així el nostre compromís amb el coneixement del territori i la informació pública».

L’ortofotografia és la representació fotogràfica d’una zona de la superfície terrestre, en la que tots els elements estan a la mateixa escala, lliure d’errors i deformacions, amb la mateixa validesa que un plànol cartogràfic.

Una ortofotografia s’obté mitjançant un conjunt d’imatges aèries, que han estat corregides per a representar una projecció ortogonal sense efectes de perspectiva, i en la que, per tant, és possible realitzar mesures exactes, a diferència d’una fotografia aèria simple, que sempre presentarà deformacions causades per la perspectiva de la càmera, l’altura o la velocitat a la que es mou la càmera. A aquest procés de correcció digital se li anomena ortorectificació. Així, una ortofotografia combina les característiques de detall d’una fotografia aèria amb les propietats geomètriques d’un plànol.

«La cartografia i la informació geogràfica són unes eines bàsiques per conèixer el territori i realitzar polítiques públiques precises i útils per als ciutadans i el sector privat», ha destacat el conseller, qui ha afegit que «disposar de cartografia actualitzada i precisa resulta una eina fonamental tant per als serveis d’emergències, sanitat, educació, medi ambient i tots els sectors d’activitat del Govern i de la resta d’administracions com per als consells o ajuntaments.