LOGO CAIB
Contingut
15 febrer 2019| <9ªL> Conselleria de Salut

El Servei de Salut ha atès aquesta setmana 26.609 urgències, amb 1.000 casos de síndrome gripal diagnosticats als centres d’Atenció Primària NNota Informativa

Foto de noticia

El Servei de Salut ha atès aquesta setmana 26.609 urgències, amb 1.000 casos de síndrome gripal diagnosticats als centres d’Atenció Primària

Un 12,48% de les urgències hospitalàries han requerit d’ingrés
Els hospitals públics i els serveis d’urgències d’atenció primària han atès un total de 26.609 urgències durant aquesta setmana, 2.557 menys que la setmana anterior. Del total, 9.242 es varen atendre als hospitals de la xarxa pública i 17.367, a les urgències d’atenció primària. Un 12,48% de les urgències hospitalàries han requerit d’ingrés. Per la seva banda, els centres d’atenció primària  han diagnosticat 1.000 casos amb síndrome gripal, 803 manco que els enregistrats la setmana passada, amb 1.803 casos.

D’altra banda, el servei d’informació 061 Salut Respon ha registrat aquesta setmana un total de 388 consultes telefòniques. Els motius més freqüents de les cridades han estat consultes sobre fàrmacs, seguit de marejos, mals de cap, dolors abdominals, vòmits i febre en adults.  

Segons la Xarxa Sentinella de Grip del Servei d’Epidemiologia de les Illes Balears, durant la setmana del 4 al 10 de febrer, la taxa de grip per 100.000 habitants va ser de 107,1, sensiblement inferior  a la registrada durant la  setmana anterior (del 28 de gener al 3 de febrer), que va ser de 177,3. La taxa balear és inferior a l’estatal, que es va situar en 206,2, i l’activitat epidèmica va ser aquesta setmana de nivell baix d’evolució descendent. 
 
És important recordar a la població que davant una urgència lleu acudeixi als serveis d'urgència dels centres de salut, deixant així les urgències dels hospitals per als casos més greus.

El Servei de Salut va activar el passat 1 de desembre el pla per donar resposta a l’increment de l’activitat assistencial que es preveu per a aquesta època de l’any a causa de la major incidència de casos de grip als serveis d’urgències dels hospitals i als centres d’atenció primària. L’objectiu del Servei de Salut és donar una resposta ràpida durant les setmanes amb les taxes de grip més altes.

D’acord amb aquest pla, s’han obert 45 llits a l’Hospital Universitari Son Espases, 12 de la Unitat d’Hospitalització a Domicili, 38 a l’Hospital Universitari Son Llàtzer i 7 a l’Hospital Can Misses. A més, l’increment d’aquests dispositius va lligat a la contractació de professionals per adaptar els centres assistencials a les necessitats de la població.