LOGO CAIB
14 febrer 2020 Conselleria de Salut i Consum

El Servei de Salut ha atès 21.469 urgències en la darrera setmana NNota Informativa

Foto de noticia

El Servei de Salut ha atès 21.469 urgències en la darrera setmana

L'11,2 % de les urgències hospitalàries han requerit ingrés

Els hospitals públics i els serveis d’urgències de l’atenció primària han atès un total de 21.469 urgències durant aquesta setmana, 501 manco que la setmana anterior. Del total, 11.694 s’han atès a l’atenció primària i 9.775, als hospitals, l’11,2 % de les quals han requerit ingrés.

D’altra banda, el servei d’informació 061 Salut Respon ha registrat un total de 736 consultes telefòniques. Els motius més freqüents han estat informació sobre malalties, qüestions sobre fàrmacs, febre en menors d’edat, febre en adults i marejos.

Segons la Xarxa Sentinella de Grip del Servei d’Epidemiologia de les Illes Balears, durant la setmana del 3 al 9 de febrer, la taxa de grip per 100.000 habitants va ser de 119,52 casos, lleugerament superior als 117,77 de la setmana anterior (del 27 de gener al 2 de febrer). Així l’activitat epidèmica continua sent de nivell baix i d’evolució ascendent. La taxa de les Illes Balears és inferior a l’estatal, situada en els 223,31 casos per 100.000 habitants (es registra un descens del nombre de casos, passant de nivell molt alt a nivell alt).

És important recordar a la població que acudeixi als dispositius d’urgència dels centres d’atenció primària en els casos d’urgència lleu, de manera que es reservin els serveis d’urgències hospitalaris per als casos més greus.

El Servei de Salut va activar el passat 2 de desembre les actuacions necessàries per respondre a l’increment de l’activitat assistencial als serveis d’urgències dels hospitals i dels centres d’atenció primària, perquè per a aquesta època de l’any es preveu que augmenti el nombre de casos de grip. L’objectiu és donar una resposta ràpida durant les setmanes en què es registren les taxes de grip més altes.

En el marc d’aquestes actuacions s’obriran fins a 74 llits a l’Hospital Universitari Son Espases, 54 a l’Hospital Universitari Son Llàtzer i 7 a l’Hospital Can Misses. L’increment en aquests centres assistencials va lligat a la contractació de professionals per adaptar-se a les necessitats de la població. Uns comitès de seguiment coordinats pel Servei de Salut estan en contacte diàriament amb els hospitals, amb l’atenció primària i amb el 061 per fer les avaluacions oportunes i ajustar les necessitats depenent de com evoluciona la demanda.