LOGO CAIB
Contingut
13 novembre 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

El Parc Natural de s’Albufera acull 44 exemplars d’una ànnera en perill crític d’extinció NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Parc Natural de s’Albufera acull 44 exemplars d’una ànnera en perill crític d’extinció

Es tracta de la segona amollada en un any d’aquesta espècie a Mallorca

Tècnics del Servei de Protecció d’Espècies i del Parc Natural de s’Albufera han alliberat, aquest dijous, 44 exemplars de rosseta (Marmaronetta angustirostris), una petita ànnera que des de l’any 2018 està considerada en perill crític d’extinció a l’Estat.

L’espècie està inclosa dins el Pla Homeyer de recuperació d’espècies aquàtiques que s’executa a les Illes Balears des de 2008. Les darreres informacions disponibles assenyalen que es troba en risc imminent d’extinció.

Els 44 exemplars han nascut al zoo de Colònia, que té un programa de cria en captivitat.

Les ànneres han estat identificades pel Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB) amb anelles oficials per a fer-ne un seguiment i poder conèixer-ne l’adaptació als espais naturals de les Illes Balears, així com els possibles desplaçaments que protagonitzin.

Aquesta col·laboració i les accions derivades s’emmarquen dins el Pla Homeyer de la conselleria de Medi Ambient i Territori, que preveu el reforç poblacional de l’espècie i també l’estudi genètic dels exemplars per avaluar la idoneïtat en la selecció dels exemplars a alliberar a les Illes Balears, aspecte que es treballa actualment.

Les poblacions de rosseta a les Illes Balears sembla que van experimentant un creixement sostingut en les darreres temporades. El novembre de l’any passat ja se’n van amollar una trentena a la Reserva Natural de s’Albufereta provinents també del zoo de Colònia i del Tierpark de Berlín.