LOGO CAIB
Contingut
12 octubre 2020Conselleria de Medi Ambient i Territori

El nombre de flamencs comptabilitzats al Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera assoleix les xifres més altes des que hi ha registres NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El nombre de flamencs comptabilitzats al Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera assoleix les xifres més altes des que hi ha registres

La població d’aquesta espècie a les Pitiüses és la més extensa de Balears

L’equip tècnic del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera ha comptabilitzat, durant el setembre, 1.015 exemplars de flamencs (Phoenicopterus roseus) als estanys de les salines d’Eivissa. Aquest recompte s’ha convertit així en el més alt des que es van començar a registrar les poblacions d’aquesta au a l’espai natural protegit, el 1988.

És a les Pitiüses, sobretot als estanys de es Cavallet i ses Salines, on es concentra gran part de la població d’aquesta espècie, la més abundant de les Illes Balears. La població hivernant d’aquesta au a les Balears, catalogada com a d’interès especial en el Catàleg Nacional d’Espècies Amenaçades i inclosa al Llistat d’Espècies Silvestres en Règim de Protecció Especial, representa el 2% del total dels exemplars a l’Estat.

La major concentració d’exemplars es troba, a les zones humides de la Mediterrània, a finals d’estiu, després de l’època de nidificació. Tot i que al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera el flamenc és un au molt abundant, ni en aquest espai natural ni en altres de les Balears arriben a nidificar.

Els flamencs són animals filtradors i amb el bec comprimeixen i pressionen l’aigua per retenir-hi el contingut, que normalment són invertebrats aquàtics com l’Artemia salina, i algues fitoplanctòniques, les responsables de la coloració rosa del plomatge dels exemplars adults.