LOGO CAIB
Contingut
28 octubre 2018| <9ªL> Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

El Govern, totes les administracions i Red Eléctrica Española treballen de manera coordinada en el restabliment del subministrament elèctric a Menorca NNota Informativa

Foto de noticia

El Govern, totes les administracions i Red Eléctrica Española treballen de manera coordinada en el restabliment del subministrament elèctric a Menorca

Ja s'estan instal·lant generadors en punts prioritaris dels municipis afectats i es treballa perquè demà arribin més des de la península si les condicions del mar ho permeten
L'entrada d'un cap de fibló a Menorca ha causat danys greus en les infraestructures elèctriques, la telefonia i diversos béns immobles. Les línies d'alta tensió afectades són Dragonera-Mercadal i Dragonera-Ciutadella i afecten els municipis de Ciutadella, Es Mercadal, Ferreries, Alaior i Es Migjorn Gran.

La longitud de les línies afectades i la meteorologia adversa podrien prolongar els treballs de restabliment de la xarxa. Ara mateix s'estan instal·lant uns 25 generadors en punts prioritaris, com geriàtrics i altres equipaments públics, les prioritats dels quals han estat consensuades amb els alcaldes dels municipis afectats.

La resta de generadors, maquinària i personal necessaris per restablir el correcte subministrament a la població arribaran amb vaixell des de Barcelona, València i Mallorca, al principi es treballa perquè sigui durant el dia de demà, si les condicions de mar ho permeten.

El Govern de les Illes Balears, juntament amb el Consell de Menorca, els ajuntaments afectats, Red Eléctrica Española i Endesa treballen de forma coordinada per restablir el servei com més aviat millor i cobrir les necessitats prioritàries de la població. Per a això les institucions implicades, empreses i cossos i forces de seguretat municipals i de l'Estat han mantingut aquest diumenge una reunió de coordinació a la seu del Consell de Menorca.

Els centres sanitaris funcionen amb normalitat. Aquest dilluns hi haurà classes en tots els centres educatius de Menorca i el transport escolar funcionarà amb normalitat. L'activitat escolar s'adaptarà i és possible que s'hagin de reprogramar algunes activitats lectives a causa de les carències de subministrament elèctric en els centres ubicats en els municipis afectats.

És important que la població faci un ús responsable de la llum i l'energia en els municipis on sí que hi ha servei elèctric i allà on es vagi restablint. És a dir, els ciutadans de Maó, Sant Lluís i Es Castell, on es manté el subministrament elèctric. També és important que la ciutadania segueixi totes les novetats a través de la ràdio fins que es restableixi el correcte servei de telefonia mòbil. Des del servei 112 es mantenen contactes amb les operadores de telefonia.