LOGO CAIB
Contingut
12 setembre 2018| <9ªL> Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques

El Govern negocia el nou REIB a Madrid amb l’objectiu d’accelerar l’acord NNota Informativa

Foto de noticia

El Govern negocia el nou REIB a Madrid amb l’objectiu d’accelerar l’acord

Nova reunió a Madrid entre representants del Ministeri d’Hisenda i de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques per negociar el nou Règim Especial de les Illes Balears (REIB). El Govern de les Illes Balears ha reclamat accelerar la negociació d’un acord per tal d’aconseguir la seva aprovació “el més aviat possible” i tenir un nou REIB en 2019. “És una prioritat irrenunciable del Govern per a aquesta legislatura”, ha manifestat la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera.
 
La consellera Cladera ha mantingut una reunió eminentment tècnica amb la secretaria d’Estat d’Hisenda, Inés Bardón, a la qual també han participat el director de Pressuposts i Finançament del Govern de les Illes Balears, Joan Carrió, i la directora de l’Agència Tributària de les Illes Balears, Maria Antònia Truyols, així com altres representants del Ministeri d'Hisenda.

"El nou REIB és una qüestió cabdal per a les Illes Balears i hem avançat en aspectes importants a nivell tècnic pel que fa a dos eixos del REIB com són el règim fiscal propi i la creació d’un nou Fons d’Insularitat per garantir inversions addicionals a Balears”, ha explicat la consellera. Cladera ha reclamat “accelerar” la negociació, “en un calendari curt però intens” de noves reunions, per tal de tancar un acord “el més aviat possible i tenir un bon Règim Especial de les Illes Balears”.

La reunió de treball mantinguda aquest dimecres a Madrid dona continuïtat a les negociacions i contactes que s’han dut a terme durant tot l’estiu amb el Govern de l’Estat, les quals inclouen la reunió mantinguda amb la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, a principis del mes d’agost, una vegada el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, es va comprometre a impulsar l’acord sobre el nou REIB durant la seva trobada a Palma amb la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

“El Govern no s’ha aturat en cap moment en la reclamació del nou REIB, una eina imprescindible per al futur de les Illes, i valora la disposició manifestada per l’actual Govern d’Espanya per tal d’arribar a un acord el més aviat possible”, ha declarat Cladera.

El Govern de les Illes Balears ha restablert  des de principis d’aquest estiu les negociacions mantingudes durant més d’un any, fins el passat mes de maig, amb l’anterior equip del Ministeri d’Hisenda, a les quals es va avançar en diversos aspectes dels blocs de mesures fiscals, en matèria d’inversions i de transport, que han de composar el nou REIB, “una feina feta que valorem i que cal aprofitar, malgrat no es va arribar a tancar un acord”, ha recordat també la consellera Cladera.