LOGO CAIB
Contingut
18 juny 2020Conselleria de Mobilitat i Habitatge

COVID-19: El Govern mantindrà els controls sanitaris als aeroports i ports després de l’estat d’alarma i fins al 30 de juny NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: El Govern mantindrà els controls sanitaris als aeroports i ports després de l’estat d’alarma i fins al 30 de juny

 

/A partir de l’1 de juliol, l’Estat assumeix els controls

/Personal sanitari de la Comunitat durà a terme els controls en els vols interilles i nacionals i donarà suport a Sanitat Exterior en els internacionals

 

Els controls sanitaris en els aeroports de les Illes Balears es mantindran per als passatgers dels vols interilles, nacionals i internacionals (tant de l’espai Schengen com de fora de l’espai) després de la finalització de l’estat d’alarma i fins al 30 de juny. Igualment, es continuarà amb els controls en els trajectes marítims entre les Illes i amb la península.

Els controls sanitaris -que consisteixen en qüestionari i presa de temperatura- es duran a terme per part de personal del Govern de les Illes Balears (professionals sanitaris) a partir del dilluns dia 22 en els vols nacionals i interilles i, respecte dels vols internacionals, també es donarà suport al personal de Sanitat Exterior a petició del Ministeri de Sanitat, que ha demanat la col·laboració del Govern per cobrir els controls internacionals fins a dia 30 de juny.

A partir del dia 1 de juliol, les funcions dels controls són assumides per l’Estat, que és el que determinarà l’abast i condicions dels controls.

El Govern de les Illes Balears, juntament amb el de les Illes Canàries, ha estat l’únic Govern autonòmic que ha establert controls sanitaris en els seus aeroports i ports des de l’inici de l’estat d’alarma i el seu plantejament ha estat i és el del manteniment d’aquests controls. De fet, el Govern de les Illes Balears ha insistit a l’Estat en la necessitat de seguir amb el controls sanitaris i s’ha assolit l’acord que permetrà la seva continuïtat després de que acabi l’estat d’alarma.

La continuïtat dels controls, amb la implicació directa del Govern de la Comunitat Autònoma, suposa la major garantia de seguretat per als visitants i residents a les Illes -tot i que s’aixequi ja l’estat d’alarma- més quan a partir del dilluns dia 22 de juny es produeix un important increment de la mobilitat tant aèria com marítima en haver-hi ja llibertat de moviment en el trànsit tant nacional com internacional.